Het maken van een beauty blog kan erg plezierig zijn en je kunt er ook nog eens leuke voordelen mee behalen. Denk bijvoorbeeld aan het gratis kunnen verkrijgen van beauty producten van de meest aansprekende merken, zodat je deze eens uit kan proberen en er vervolgens een leuk stuk over kan schrijven.

Als je het goed aanpakt is het mogelijk om duizenden volgers te krijgen, en op den duur is het zelfs mogelijk om er een leuk inkomen mee te verdienen. Maar als je dat wil bereiken moet je wel bereid zijn om er met veel toewijding aan te werken en er redelijk veel tijd in te investeren. Maar hoe pak je dit nou aan en waar kun je het beste op letten? In dit artikel vertellen we je er alles over. Check ook onze gratis cursus weblog starten, als je meteen aan de slag wil gaan!

Beautybloggers

Beautyblogger Worden: De Basis

Iedere blog heeft een basis nodig en die van jou dus ook. Begin met het bedenken van een pakkende naam. Deze naam is het liefst niet te lang, bevat geen streepjes of andere rare tekens (tenzij ze heel toepasselijk zijn natuurlijk) en geeft een duidelijke associatie met waar je over schrijft.

Wanneer je een naam hebt bedacht, kijk je of deze beschikbaar is en vervolgens registreer je dat domein. Afhankelijk van welke extensie je gebruikt zal dit een paar euro aan kosten met zich meebrengen. Je kunt overigens ook kiezen voor een gratis .nl domeinnaam bij je webhosting, die is gratis maar heeft dan bijvoorbeeld de vorm: www.jouw-bedachte-naam.naam-van-webhoster.com.

Vervolgens kies je een webhoster zoals WordPress. Met WordPress kun je prima gratis beginnen om te ontdekken of het bloggen je een beetje ligt, in een later stadium kun je er altijd nog voor kiezen om wat meer toeters en bellen aan te schaffen en een betaalde account te nemen. Neem even rustig een paar uur de tijd om het systeem van WordPress te ontdekken, het is zo gemaakt dat iedereen ermee om moet kunnen gaan dus met wat aandacht zou dat zeker moeten lukken.

Waarover te schrijven?

Goed, je hebt nu de naam bedacht, eventueel een domein geregistreerd, een webhoster zoals WordPress gekozen en eens even goed bekeken hoe het systeem nu precies werkt. Gefeliciteerd, je hebt je basis al neergezet! Nu is de tijd aangebroken om te beginnen aan het belangrijkste van je blog, het schrijven van teksten oftewel het creëren van content. Onderschat dit niet want dit is het aller belangrijkste.

De teksten die je schrijft moeten over interessante onderwerpen gaan en boeiend zijn om te lezen. Tenzij je een professionele schrijver bent en over alles wel wat leuks kan schrijven is het bovenal belangrijk dat je blogt over iets waarover je gepassioneerd bent of waar je goed in bent. Dit enthousiasme zal overslaan op je lezers en dat is de sleutel tot succes.

Voorbeelden van onderwerpen die je in een beauty blog zou kunnen verwerken zijn onder meer de volgende.

Reviews

Een goede review over een aansprekend product werkt altijd erg goed. Pak je favoriete make-up erbij en beschrijf waarom dit jouw favoriet is en wat eventuele minpunten zijn.

Make-up artiest

Als jij erg goed bent in het opmaken op een mooie of speciale manier, laat dit dan zien! Illustreer het met foto’s en vertel je lezers hoe je het voor elkaar hebt gekregen. Ze zullen ervan smullen.

Koopjes

Als Nederlanders willen we er natuurlijk mooi uitzien maar er zo weinig mogelijk aan uitgeven. Vertel je lezers waar ze goede kwaliteit producten kunnen vinden tegen de aantrekkelijkste prijzen en ze zullen je verhaal zeker gaan lezen. De meeste mensen op je site zullen immers graag leuke make-up willen kopen voor een klein prijsje.

Nagels

Of het nu gaat om gelnagels, acryl nagels, nail art of noem maar op. Stukken geschreven hierover worden vrijwel altijd met plezier gelezen.

Dit zijn slechts een paar kleine voorbeelden, realiseer jezelf dat wanneer jij iets leuk vindt over schoonheid de kans groot is dat veel meer mensen dat ook doen en het dus zinvol is om erover te schrijven.

Beauty blog

Wat heb ik nodig aan apparatuur?

Op zich helemaal niet veel. Uiteraard heb je een laptop of pc nodig om op te kunnen werken en een internet verbinding. Verder is het leuk wanneer je over een goede camera beschikt waarmee je foto’s kan maken over de producten waarover je schrijft of het make-up project wat je hebt gedaan. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere mobiele telefoon eigenlijk al wel een camera aan boord die volstaat. Tot slot is het leuk wanneer je de gemaakte foto’s een beetje zou kunnen bewerken zodat ze er nog leuker uitzien en je er een eigen draai aan kan geven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Photoshop.

Hoeveel tijd heb ik nodig?

Het antwoord op deze vraag is cryptisch maar waar: Veel en weinig. Weinig omdat je zoals beschreven vrij snel een blog online kan hebben. De eerste paar stukken tekst hoeven ook geen weken te duren dus met een paar dagen kun je het schoonheidsblog ook inhoudelijk hebben staan. Veel tijd kost het om volgers te krijgen en bovendien te behouden.

Het zal weken, zo niet maanden duren voordat de eerste lezers jouw blog weten te vinden. Blijf in de tussentijd gewoon leuke stukjes plaatsen, het liefst dagelijks maar minimaal een paar keer per week. Als je dit blijft volhouden zul je zien dat de lezers uiteindelijk zullen komen en wanneer je regelmatig wat nieuws plaatst zullen ze dat ook blijven doen.