Populaire blogs zijn er te vinden in alle categoriën. Deze Nederlandse blogs zijn perfecte voorbeelden van een succesvol opgezet weblog. Hun grote overeenkomst? De pure focus op de content en het bloggen zelf.

Een lijst als deze met vele voorbeeldblogs is zeer handig om inspiratie op te doen, zodat je zelf een website kunt bouwen. Ook is het een fijne manier om in je favoriete categorie wellicht een nieuwe site te ontdekken. Hoe dan ook, wij geven je in dit artikel voorbeelden van een succesvol blog voor elke populaire categorie.

Populaire Blogs

Multimediablog: FrankWatching

Eén van de grootste Nederlandse blogs over alles wat met online trends en het internet te maken heeft, is gemaakt door blogger Frank Janssen. Zijn weblog FrankWatching is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van multimedia en business.

De site heeft inmiddels een compleet team in dienst om alle trainingen,webinars, evenementen en natuurlijk de artikelen te kunnen managen en produceren. Wil je iets weten over succesvol worden op het web, dan is Frank absoluut de perfecte man om het aan te vragen. Genoeg gratis info om jarenlang aan één stuk te kunnen lezen.

Frankwatching

Bekijk FrankWatching

Fashionblog: FashionScene

Natuurlijk kunnen ook liefhebbers van mode en beauty hun hart ophalen in de wereld van het bloggen. FashionScene is één zo’n plek waar dat kan. Regelmatig worden er blogposts geplaatst over de nieuwste modetrends, fashion flaters, maar ook water gebeurt op de catwalk of tijdens het shoppen.

Natuurlijk kun je er ook terecht als je er informatie over trouwtrends, unieke intereuren of travel fashion wil verzamelen. Een mooie weblog met mensen die passie hebben voor het vak.

fashionscene

Bekijk FashionScene

Lifestyleblog: StyleCowboys

Geloof het of niet, maar er is een zeer succesvol lifestyleblog speciaal gemaakt voor mannen. De StyleCowboys weten al jarenlang een vast publiek aan zich te binden met hun veelzijdige onderwerpen. Van auto’s tot gadgets, en van mooie vrouwen tot muziek: het komt allemaal langs.

Het perfecte lifestyle magazine covert een breed palet aan onderwerpen, maar weet altijd te inspireren en intrigeren. Een visueel design zoals deze is zeker aan te raden, wanneer het gaat om lifestyle content.

StyleCowboys

Bekijk StyleCowboys

Beautyblog: BeautyLab

Als één van de eerste beautybloggers is Serena Verbon in haar eentje verantwoordelijk voor de succesnummer. Beautylab heeft niet alleen de laatste tips en trucs op het gebied van makeup, vrouwelijke schoonheid, mode en meer: het gaat verder dan dat.

De wetenschappelijke achtergrond van Serena heeft de beautytips naar een nieuw niveau getild, door ook de chemische composities, scheikundige aspecten en wetenschappelijke redenen te betrekken bij de redenen waarom iets alsmooi, lekker of prettig wordt ervaren. Een perfect blog voor vrouwen, maar ook een mooi weblog waar iedereen iets van kan leren, wil je succesvol worden in de Nederlandse blogosfeer.

Beautylab

Bekijk BeatyLab

Zakelijke Blog: Emerce

Natuurlijk liggen er voor bedrijven ook enorme kansen bij het fenomeen bloggen. Emerce.nl is het perfecte rolmodel voor zakelijke bloggers, omdat ze deze niche zo breed oppakken op een interessante manier.

Centraal thema van Emerce is e-commerce en online marketing, maar ook het bredere palet aan gerelateerde onderwerpen wordt behandeld. Denk hierbij aan media, tech en innovatie. Door het observeren van trends in de wereld kunnen bedrijven voorop lopen, dé manier om veel verschillende klanten te trekken.

Emerce

Bekijk Emerce

Reisblog: BackpackGek

Het kan niet ontbreken in dit lijstje: de reisblogger. Een travelblog is een mooie manier om een reisverhaal te vertellen aan een publiek dat groter is dan alleen vrienden en familie. Freek & Claudia zijn eind 2011 samen op wereldreis gegaan, en startten daarbij het weblog BackpackGek.

Van origine bedoeldom hun eigen reizen vast te leggen, maar inmiddels uitgegroeid tot zoveel meer. Er worden namelijk veel interviews op gepubliceerd met andere backpackers. Reisverhalen genoeg op deze site, en een mooi voorbeeld voor de reisbloggers onder ons.

Backpackgek

Bekijk BackpackGek

Parodieblog: De Speld

Wellicht ken je deze al, maar zo niet dan moet je dit zonder meer even checken: De Speld. Humor krijgt een hele nieuwe betekenis, doordat de redactie bij De Speld ervoor zorgt dat hun onzin-nieuwsberichten zo veel mogelijk zijn ingespeeld op de werkelijke stroom aan nieuws.

In een wereld waarin fake news een steeds grotere rol gaat spelen, is het des te grappiger om het werk van deze meesterfoppers te zien. Een humoristische kijk op de actualiteiten. De Speld verdiend zonder meer de originaliteitsprijs onder de bloggers. Des te meer een bewijs dat content centraal staat.

De Speld

Bekijk De Speld

Techblog: WebWereld

Een andere gigant in de blogosfeer is WebWereld, exclusief gericht op technologie en achtergronden in gadgets. Het team achter WebWereld weet een actuele site neer te zetten waarin de lezer constant op de hoogte wordt gehouden van de laatste updates in tech.

We moeten ook even stilstaan bij het multifunctionele design, waarin duidelijk de blogposts weer centraal staan. Visueel pakkende grids worden slim samengesteld in verschillende vormen, zonder dat het chaotisch wordt. Veel dingen plaatsen op de startpagina kan dus zeker ook, als je er slim mee om gaat.

Webwereld

Bekijk WebWereld

Foodblog: ChicksLoveFood

Lekker eten houden we allemaal van, dat weten deze twee chicks maar al te goed. ChicksLoveFood is vooral bekend van hun kookboeken, maar ook de recepten en andere informatie op hun website is aan te raden.

Het succes van deze dames schuilt, naast de informatieve content en brede lach natuurlijk, ook in het fenomenale design. Puur gericht op de vrouwelijke doelgroep en sterk door minimalistische, lichte kleuren. Onderscheiden met lay-out designs kan dus zeker ook een succesfactor zijn bij populaire Nederlandse blogs.

ChicksLoveFood

Bekijk ChicksLoveFood

Mediablog: 925.nl

Van 9 tot 5 draait de wereld op volle toeren, om vervolgens van 5 tot 9 weer tot rust te komen. Dan is het tijd om even bij te lezen in de actualiteiten en achtergronden van het nieuws in de media. De redactie van 925 weet op een unieke wijze hun content naar voren te schuiven.

Een enrome verscheidenheid aan actuele onderwerpen verschijnt er dagelijks in deze enorm visuele stijl, wat een groot onderdeel is van het succes. Door alle fluf weg te werken, blijft alleen de essentie over. De artikelen in dit mediablog maken dit tot een doorslaand Nederlands succesnummer.

925.nl

Bekijk 925.nl