WIl je een succesvolle YouTube vlog starten? Begin dan bij de juiste equipment. Naast een vlog camera zijn enkele kleine, relatief goedkope aanpassingen slim om in te investeren. Filmpjes van hoge kwaliteit zullen het namelijk een stuk beter doen op het internet dan vanaf een gemiddelde webcam. Daarom gaan we in dit artikel wat dieper in op de mogelijkheden rondom goede video belichting tijdens het vloggen.

Het mag dan klinken als overbodige luxe, maar een kleine investering in enkele goede lampen en andere accesoires kunnen de kwaliteit van je videos snel een stuk beter maken. Als creatieve geest kunnen we immers niet altijd gebruik maken van daglicht, wat nog altijd het beste type licht is voor het maken van filmpjes.

 

YouTube Vlog Starten: Video Belichting

Eén van de grootste problemen van beginnende vloggers is vaak de kwaliteit van de vlogcamera. Voor een professionele videocamera kan dit al snel in de papieren lopen.

Maar vloggers moeten beseffen dat YouTube de videokwaliteit verminderd bij het uploaden, waardoor een grote investering vaak overbodig blijkt. Een camera van enkele honderden euro’s die in 720p kan filmen is vaak al meer dan genoeg. We hebben al een handig overzicht voor je gemaakt in dit handige artikel.

Maar niet op elke camera is voldoende belichting beschikbaar. Zeker wanneer je veel met een smartphone filmt, is het nodig om wat extra licht bij te schijnen om alles goed in beeld te krijgen. Maar ook wanneer je binnen filmt kunnen extra filmlampen een uitkomst bieden. Laten we eens kijken welke producten er op de markt beschikbaar zijn die dit probleem kunnen oplossen.

 

Selfie Licht Clip Voor Smartphones

Wanneer je met een smartphone filmt, en de camerakwaliteit hiervan is tegenwoordig best prima voor YouTube videos, dan kan je niet een grote lamp erop zetten.

Uiteraard zijn er verschillende oplossingen voor belichting op je smartphone. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de onderstaande handige clip-on: een selfie lamp die op veel mobiele toestellen gewoon erop geschoven kan worden. Het is een goedkope oplossing voor veel belichtingsproblemen, check de prijs van deze clip-on op Bol.com door op de knop onder de afbeelding te drukken!

Selfie Lamp Clip Smartphone

Bekijk Smartphone Licht Actuele Prijs Op Bol.com

 

Simpele Vlog Lamp

Wanneer je een vlogcamera gebruikt, is het verstandiger een iets betere cameralamp te kiezen. Onze keuze gaat hierbij uit naar de LED camera lamp, welke gemakkelijk in elke vlogcamera te pluggen is. Bovendien kan je deze verder uitbreiden met aanclipbare extra lichten.

Het mooie is dat ook spiegelreflexcamera’s dit type lamp ondersteunen. Er wordt gebruik gemaakt van een standaard lithium-ion batterij en elk merk vlogcamera is compatibel met dit licht. Klik op de onderstaande knoppen om meer te weten te komen over deze topkwaliteit belichting!

Videolamp Canon Nikon Fujifilm LED Camera

Bekijk Vlogcamera Lamp Actuele Prijs Op Bol.com

 

Professionele Belichting Voor Vloggen

Ook is het mogelijk wat meer geld te investeren, wat vooral aan te raden is als je YouTube kanaal snel groeit én je het beste van het beste wil voor belichting binnnen. Wanneer je bijvoorbeeld streamt op Twitch.tv kan dit een mooie oplossing zijn.

Wel is het verstandig om wat extra ruimte te hebben in je kamer voordat je een setup als deze kunt overwegen. Twee studiolampen kunnen een wereld van verschil maken, en hierdoor kan je ook in de avond gemakkelijk verder filmen. De lampensets van het merk VidaXL worden goed aangeschreven en zijn op veel plekken verkrijgbaar. Voor enkele tientjes is zo’n lampenset al van jou, wat zelfs de professionele setup betaalbaar maakt.

VidaXL Lampenset Vlog

Bekijk Professionele Lampenset Actuele Prijs Op Bol.com