Heb je er ooit aan gedacht om YouTube abonnees of views te kopen? Dan is dit artikel wellicht de moeite waard om te lezen. Er kleven namelijk veel risico’s en gevaren aan het inkopen van subscribers, shares, likes, of zelfs kijkersaantallen van videos.

Meer kijkers voor je YouTube videos verdien je door hard te werken aan je merknaam, en goede entertainende of informatieve content te produceren. Er is echter ook een ‘louche’ wereld waar mensen views of subscribers verkopen voor geld. Een complete business die ook in de Nederlandse regio om zich heen weet te grijpen. We willen je duidelijk maken dat er grote risico’s aan kleven, en je de moeite en investering besparen.

Hoe Verdien Je Met YouTube

Subscribers Of YouTube Views Kopen: De Risico’s

Hoewel het niet illegaal is om te doen, is het zonder twijfel een ‘black hat’ methode en ethisch gezien kunnen we ons afvragenof het wel verstandig is. Maar wij bij FindCircles hebben een open mind, dus doken we voor een dag in de wereld van de handel in nepviews, Twittervrienden die niet echt bestaan, en het aanschaffen van abonnees voor je YouTube kanaal.

Er kleven dan ook nadelen aan die grote gevolgen kunnen hebben. Maar belangrijker nog, je houd je volgersbasis er flink mee voor de gek. En dit kan je kanaal reputatieschade opleveren. Er zijn echter nog meer nadelen:

  1. Views zijn nadelig voor de zoekmachines: Je investeert in ‘neppe kijkers’ om meer gezien te worden. De zogenaamde ‘echte organische kijkers’ zijn echter vaak clickfarms in China of een ander goedkoop land. Deze mensen bekijken de video drie seconden, genoeg voor een extra view. Google’s zoekalgoritme geeft echter voorrang aan content waar kijkers lang bij blijven hangen. Dus je video met nepviews zal niet hoger komen in de zoekmachines. Dat levert dus geen extra views op van ‘echte mensen’.
  2. Videos kunnen verwijderd worden (of soms complete kanalen): Hoewel het vaak oogluikend wordt toegelaten, is er wel degelijk een kans dat je video of kanaal zonder genade van het web wordt verwijderd. Officieel kan YouTube alleen mensen verbannen van hun platform voor de content zelf.
  3. Het zijn geen echte mensen: Je wil natuurlijk snel groeien, maar met ‘spoken’ in je kanaal zullen mensen niet volgen. Wanneer nieuwe kijkers echter door hebben dat er veel mensen reageren en kijken op een consistente manier, dan subscriben ze graag.
  4. Het is beter om simpelweg je abonnee-aantallen te verbergen: Wist je dat je ook het aantal abonnees kunt verbergen voor anderen? Wat niet weet wat niet deert. Ga naar je kanaalinstellingen en verberg de hoeveelheid mensen die gesubscribed hebben op je kanaal. Scheelt je een hoop geld.
  5. Je krijgt reputatieschade: Op het internet worden mensen net zo snel belachelijk gemaakt als ze op een schild worden gehesen. Wees ervan bewust dat je volgers die wél bestaan altijd zullen zien dat je hebt geïnvesteerd in neppe extra views en subs. Dit kan mensen wegdrijven van je content en er is een reeële kans dat je aan de internetschandpaal wordt genagelt.

 

Bestaat Er Een YouTube Abonnees Hack?

Nee, absoluut niet. Een betrouwbare inkomstenstroom door middel van bijvoorbeeld een vlog, kan je alleen verkrijgen door een vaste schare volgers te verzamelen en hard te werken.

Google, als beheerder van het videoplatform, kan letterlijk zien waar de kijkers vandaan komen, en hecht in zijn algoritme voor zoekopdrachten meer waarde aan kijkers vasthouden tot ver in de video, dan dat ze waarde hechten aan het totaal aantal views. Zorg dus voor interessante content, in plaats van manipulatie. Zo ben je verzekerd van succes op de lange termijn.

Heb je zelf wel eens geprobeerd om een dubieuze investering als ‘neppe abonnees’ te doen? Of misschien wel eens Facebook likes aangeschaft? Wat waren je ervaringen hiermee? We willen het graag weten! Deel het met ons in de reacties onder dit artikel.