Een nieuw blog uitgroeien tot een succes vergt een uitgedachte strategie. De kennis die je met een aantal weblog maken tips en trucs kunt opdoen, geven je al een enorme voorsprong op je concurrerende bloggers.

Online marketing is een kwestie van weten hoe je moet opvallen in een zee van mensen. Zoals we daar in Nederland een mooi gezegde voor hebben: weten hoe je boven het maaiveld moet uitkomen. Er is immers enorm veel concurrentie op het web. Toch zijn er veel technieken die je kunt toepassen om viraal te gaan met je startende weblog. De adviezen in dit artikel kunnen je daarmee alvast wat op weg helpen.

blogger worden

Blogger Worden = Vooruit Plannen

Voordat je uberhaupt kunt beginnen met het starten van een blog, is het belangrijk om een goed plan uit te dokteren. Hiermee bedoelen we natuurlijk de planning. Want wat is precies je doel? Voor wie schrijf je? En belangrijker nog: wat is je strategie om mensen aan je te binden?

Het is hoe dan ook essentieel om een strak uploadschema van nieuwe artikelen in te stellen, omdat er anders geen vooruitgang zal zitten in de groei. Helaas is het waar dat het enkele weken, maanden en in zeldzame gevallen zelfs jaren kan duren voordat je site in de lift zit qua groei. Let dus goed op de handige tips die we hieronder voor je hebben samengesteld, en verkort deze groeiperiode aanzienlijk.

Viral Marketing Promoot Delen!

Het is niet moeilijk om zogenoemde shareable content te producuren op weblogs. Lezers naar binnen lokken met een interessante titel is één van deze trucs. Maar er zijn nog veel meer geheimen die kunnen helpen bij het groeien van je shares en likes op je blogpost:

 1. Wees controversieel: Stel een actueel maatschappelijk probleem uit het nieuws aan de kaak, reageer met furore op een populaire blogger, verf je kleine neefje paars en post het op Instagram, of wees gewoon een hilarisch personage. Controverse creëren kan op enorm veel manieren. Aan jou creatieve brein om te bedenken wat voor de onderwerpen waarover jij schrijft, een mooi viraal verhaal aan te plakken is!
 2. Prijsvragen: Door te vragen om shares en comments ga je niks voor elkaar krijgen. Er moet natuurlijk iets moois tegenover staan. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken met een kleine prijsvraag (in ruil voor een deel-actie natuurlijk), waardoor bezoekers opeens gretig en wild enthousiast je instructies willen volgen! Deel & win acties zijn zo gek nog niet om te groeien in een vroeg stadium.
 3. Focus op infotainment: Een goede mix ven entertaining zijn en informatie verschaffen kan helpen om lezers beter te binden. Zo creeër je een publiek dat graag je artikel leest, en ook helemaal uit zal lezen.
 4. Denk aan de looks: Niemand wil een lelijk geschreven lap tekst doorkijken. Zorg daarom voor afwisseling. Gebruik plaatjes, laat ruimte en maak veel gebruik van handige genummerde lijstjes als deze.
 5. Stel vragen aan lezers: Interactie kunt je afdwingen door je lezers dingen te vragen, of om een actie te plaatsen ergens in de blogpost. Zo kan je ervoor zorgen dat meer mensen comments plaatsen ,en een discussie starten. Nu heb je al een complete community gemaakt, goed bezig!

 

YouTube Is Waar Mensen Zijn

Het starten van een eigen kanaal, waar je bijvoorbeeld een videoblog kunt maken, helpt met de promotie van je blogsite. Mensen op het web gebruiken videos vaker dan welke andere content dan ook. Het kan als een magneet werken voor je site, als je weet hoe je deze kunt promoten op een nieuw kanaal. Dit kan onder meer door:

 1. Elke keer een blogpost te linken: Maak videos altijd relevant aan je nieuwe blogposts. Zo kan je op twee platforms dezelfde informatie hergebruiken en verrijken. Dubbel winst!
 2. Mensen te attenderen op sitelinks: Zeg gerust in je vlogs waar de links naar de tekst te vinden is. Dit is voornamelijk de beschrijving, maar je kunt het ook nog eens herhalen in de comment-sectie onder je nieuwe publicatie. Je zult versteld staan hoe effectief deze methode is voor je bezoekersaantallen.
 3. Je kanaal linken aan je blog: Dit kan door een simpel verficatieproces. Wanneer je dit succesvol doet, heb je de mogelijkheid annotaties en andere links te plaatsen naar je site. Meer mogelijkheden om kijkers te binden aan wat je hebt gemaakt!
 4. Een uploadschema hebben: Het algoritme heeft de voorkeur voor lange videos met een mooie relevante titel en ook (en dit mag je niet onderschatten) een goede ondertiteling. Maar het belangrijkste blijft nog wel de frequentie waarmee je upload. Er is een goede reden dat dagelijkse vloggers exponentieel blijken te groeien.
 5. Een merk uitgroeien: Door herkenbare logo’s en een unieke stijl te hebben, heb je de mogelijkheid om een echt merk te maken van hetgeen je gemaakt hebt. Mensen zullen dit herkennen en als ze het waarderen dan abboneren ze met liefde op je kanaal. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een prachtig kanaallogo, welke je bijvoorbeeld kunt laten ontwerpen in een ontwerpwedstrijd voor logo’s.

Vloggen Tips

Google In Je Voordeel Gebruiken

Weet je wie ontzettend veel liefde heeft voor YouTube videos? Google. Waarom? De zoekmachine gigant is eigenaar van deze videosite. Dit kunnen we natuurlijk in ons voordeel gebruiken. Door een link te plaatsen van de video naar een blogpost, weet Google dat deze twee bij elkaar horen. De zoekfunctie is inmiddels zo geavanceerd, dat een simpele embed van je video in je artikel al kan helpen bij het hoger komen in de zoektermen. Hier zijn een aantal redenen voor:

 1. De zoekmachinegigant focust op zogenoemde ‘rich content. Dit zijn pagina’s op het web die onder meer veel afbeeldingen, subheadings, lange teksten met relevante content, maar ook videocontent hebben;
 2. Een backlink van een ontzettend krachtige site (zoals YouTube) naar de specifieke URL van je blogpost, geeft het een enorme duw omhoog in de rankings voor relevante zoektermen. Dit zorgt er weer voor dat meer mensen je website kunnen vinden op meer manieren.
 3. Hoe meer embeds een video heeft, des te hoger komt deze in YouTubes zoektermen terecht. De videosite is de op één na grootste zoekmachine ter wereld, dus ook weer een krachtige magneet voor nieuwe kijkers en bezoekers!

Dus ga aan de slag en die je voordeel met deze ninja tips en trucs voor je weblog. Als je zelf nog leuke ideeën hebt om de groei te kunnen versnellen, deel ze dan vooral hieronder in de reacties. We kijken uit naar jullie adviezen en wellicht kunnen andere mensen er ook weer voordeel uit halen. Succes met je project!