Een vlog maken is niet erg ingewikkeld, maar je YouTube kanaal laten groeien om zo de nieuwe EnzoKnol te worden, dat is andere koek. Nederlandse YouTubers in spé opgelet: Dit zijn de geheime successen van het vlogger worden.

Het is duidelijk dat je ons gevonden hebt met als doel om een eigen vlog te starten. Gelukkig hebben we hier alle kennis in huis om je te helpen dit doel te bereiken! Laten we aan de hand van reeds succesvolle Nederlandse vloggers eens kijken wat de belangrijke do’s en don’ts van het vloggen zijn…

Nederlandse Vloggers

Wees Consistent Zoals EnzoKnol

Het grote geheim van Enzo is het feit dat hij zo enorm actief is, en geen enkele dag over slaat om te uploaden. Sterker nog: Enzo Knol publiceert elke dag zowel een eigen vlog als een gamevideo. Dat noemen we nog eens consistent zijn!

Dit zorgt voor twee enorme voordelen op zijn concurrentie, dé twee cruciale redenen dat EnzoKnol al vele jaren ongeslagen de grootste Nederlandse vlogger is:

  1. Zijn kijkers weten exact op de minuut af wanneer ze een nieuwe video kunnen verwachten;
  2. Het YouTube algoritme waardeert het kanaal veel hoger door zijn vele uploads en activiteit, wat ervoor zorgt dat de video’s van Enzo overal als suggesties op de videosite worden weergeven.

 

Bekijk Enzo Knol

Toon Je Emotie Zoals Monica Geuze

Kijkers prikken er direct doorheen als je nep over komt. Durf dus gewoon je emoties te tonen, en daarbij maakt het niet uit in welke situatie je jezelf bevind, of dat je een jongen of meisje bent. Het is super belangrijk om lekker jezelf te blijven en niet te acteren in vlogs.

Monica Geuze weet dit als geen ander in haar vlog te verwerken. Ze weer intieme momenten eerlijk en oprecht te doen overkomen: zelfs huilen in een video is haar niet te veel. Zoveel eerlijkheid is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar de essentie is duidelijk: blijf jezelf en deel het ook met kijkers als het wat minder gaat.

 

Bekijk Monica Geuze

 

Laat Mensen Lachen Zoals Ties Granzier

Populair worden door humor is een andere succesformule. Toen Ties Granzier begon met TiesGames was hij al ontzettend grappig, maar hij heeft dit goed weten vast te houden in veel van zijn latere vlogs op zijn nieuwe kanaal.

Door op een leuke manier te editen, maar ook tussendoor grappen te maken, weet je de aandacht van je fans erbij te houden, en een positieve emotie op te wekken. Een perfecte manier om mensen een fijn moment te bezorgen, maar ook om nieuwe kijkers aan je te binden. Videos delen doen kijkers nu eenmaal meer als ze iets ontzettend leuk vinden!

 

Bekijk Ties Granzier

Wees Geen Treitervlogger Zoals Ismail Ilgun

Het is een perfecte manier om in het nieuws te komen, maar een treitervlogger zijn, zoals de inmiddels beroemde en beruchte Zaandammer Ismaïl Ilgun, is niet aan te raden als strategie. We zagen zijn views enorm groeien toen de controverse rondom dit kanaal op zijn piek was, en zelfs de televisie-media en kranten over het fenomeen treitervlog verslag deden.

Inmiddels heeft Ismail zijn leven gebeterd, en onder meer door samenwerking met Youstoub (een andere vlogger) is hij nu actief positieve verhalen aan het coveren. Dit is ook te merken aan zijn kijkersaantallen, die niet al te positief meer zijn. Geen lange termijn strategie dus, dat treitervloggen.

 

Bekijk Ismail Ilgun

Deel Je Passie Zoals Teske De Schepper

Voor veel meiden die YouTubers volgen, is het fijn als hun idool iets doen wat stiekem hun droom is. Teske De Schepper leeft haar droom uit op haar kanaal, door langzaam meer muziekvideos te produceren. Hoewel ze begon als fashion- en beautyvlogger, is ze nu steeds actiever met muziek en de productie daarvan.

Het volgen van je passie is dus ook een mooie manier om een videoblog interessant te houden. Durf dingen te veranderen en blijf dingen doen die het ook voor jezelf interessant houden om videos te produceren voor een groot publiek. Ga op je gevoel af en doe waar je altijd van gedroomd hebt!

 

Bekijk Teske De Schepper

Creeër Geen Ruzies Zoals Rapper Boef

Hoewel Rapper Boef één van de populairste artiesten van Nederland is, is hij al een flink aantal keren in de problemen gekomen dankzij zijn vlogs. Zo werd hij opgepakt vanwege zijn vermeede ruzie met een andere artiest, welke hij uitdaagde in zijn videos.

Iets wat je dus absoluut moet ontwijken om je reputatie hoog te houden, is het zoeken van ruzie met andere YouTubers of andere publieke figuren. Ook intimideren van politie op film is niet aan te raden, iets wat het kanaal ‘Gewoon Boef’ regelmatig heeft laten zien (en een straf voor heeft gekregen van de rechter).

 

Bekijk Gewoon Boef

Heb Een Eigen Stijl Zoals BeautyNezz

Natuurlijk zijn er genoeg manieren om je te onderscheiden met videos. Durf een eigen stijl te hebben, zoals de beautyvlogger Beautynezz perfect weet te doen. Ze heeft inmiddels al ruim meer dan een half miljoen Nederlandse kijkers aan haar weten te binden met haar speciale manier van editen en specifieke content.

Dit bewijst maar weer eens dat niet elke vlogger hetzelfde hoeft te zijn om een groot succes te worden. Het is ook goed mogelijk om een specifiek publiek aan te spreken en hierop consistent te focussen. Dit punt past erg goed bij wat we al eerder in dit artikel noemen: jezelf blijven. Maar dit hoort dus ook bij de stijl die je kiest.

 

Bekijk BeautyNezz

Ga Internationaal Zoals Kwebbelkop

Je kent hem ongetwijfeld van zijn gamevideos, maar de Nederlander Kwebbelkop heeft ook een vlogkanaal gestart dankzij al zijn successen, genaamd Kwebbelcop. De immens populaire Jordi van den Bussche weet een veel groter publiek aan zich te binden door in het Engels te vloggen.

Videos maken die ook mensen in andere landen kunnen volgen is een perfecte strategie om supersnel te kunnen groeien. Er zijn immers maar zo’n 18 miljoen mensen die goed Nederlands kunnen spreken, terwijl Engels op het internet nog altijd de voertaal is. Er zijn simpelweg veel meer mensen die Engels praten, en daarom dus ook meer potentiële kijkers.

 

Bekijk Kwebbelcop