Succes hebben als vlogger is niet voor iedereen even gemakkelijk, maar met de juiste informatie is het voor iedereen mogelijk te groeien in het vloggen. Tips voor het vergroten van het aantal kijkers en subscribers op jou YouTube kanaal kunnen hierbij erg handig zijn.

Dit artikel geeft jou 6 essentiële vlog tips om sneller te kunnen groeien en een vaste groep kijkers aan jou videoblog te binden.

Hoe Verdien Je Met YouTube

Tip #1: Doe Collaboration Vlogs

Een gemakkelijke manier om volgers uit te wisselen en een gemakkelijke promotie te creeëren voor jou vlogs, is het aangaan van een samenwerkingsvideo met een collega vlogger. Dit is één van de vele tips voor het growth-hacken van je subscriber aantallen.

De meest voorkomende vorm hiervan is contact opnemen met een kanaal van ongeveer dezelfde grootte en kijkersaantallen, en dan op elkaars YouTube kanaal een video uploaden. Een goed voorbeeld is de samenwerking tussen populaire Nederlandse vloggers Smoare (Gekke Markie) en EnzoKnol.

Tip #2: Maak Een YouTube Uploadschema

Jou vaste kijkers willen graag weten wanneer ze een nieuwe aflevering van hun favoriete vlog kunnen verwachten. Alle grote Nederlandse vloggers hebben een vast uploadschema, waardoor iedereen precies weet wanneer de volgende aflevering online komt.

Om het meest optimaal van het YouTube zoek-algoritme gebruik te kunnen maken, en het snelste te groeien, is het aan te raden een dagelijkse vlog te starten. Dit werkt ook wanneer je dit maar tijdelijk doet.

 

Tip #3: Verzin Een Vaste Intro

Vloggen TipsHet opbouwen van een merk rond jou eigen vlogs is enorm handig om herkenbaar te zijn. En herkenbaarheid zorgt weer voor vertrouwen, en uiteindelijk voor nog meer volgers en kijkers.

Mensen kunnen jou videos het beste onthouden door middel van een vaste introductie clip. Deze kan je bijvoorbeeld speciaal laten maken op een website als Fiverr, voor maar 5 Euro.

Een andere manier om jou eigen merk op te bouwen, is door het gebruiken van jou eigen unieke taal. Zo gebruikt Enzo Knol bijvoorbeeld de term ‘KnolPower’. Dit is één van de factoren om een merk uit te bouwen en te kunnen groeien.

De begroeting aan het begin van een video blijft vaak het beste hangen. Dus verzin een unieke manier om vlogs te beginnen. Maar je kan bijvoorbeeld ook jou kijkers een speciale naam geven.

 

Tip #4: Laat Figuranten Terugkomen

Herkenning en ontwikkeling van personages is een belangrijk onderdeel van televisieseries. Vertaal dit in jou eigen videos door mensen meerdere keren te laten terug komen, en ze ook echt een persoonlijke ontwikkeling te laten doormaken.

Dit hoeven niet per se bekenden te zijn (zoals familie of vrienden), maar het kan ook een persoon bij de supermarkt zijn die je elke aflevering weer tegen komt. De kijker is veelal extatisch op het moment dat een vaste persoon weer terugkeert in een aflevering.

Denk bijvoorbeeld aan de vlogs van Casey Neistat, waar de pakketbezorger Marlin een enorm populaire figurant werd. Zelfs zo groot, dat een fundraiser voor zijn zieke familielid een doorslaand succes werd:

Tip #5: Laat Kijkers Een Vlog Verzinnen

Interactie is geweldig voor de betrokkenheid van jou fans. Geef volgers dus de kans om ook mede te bepalen wat ze te zien krijgen. Verzin een wedstrijd voor het onderwerp van een leuke aflevering, of geef leuke prijzen weg (die je bijvoorbeeld weer van sponsoren kunt krijgen).

Het is zonder meer een goed idee om lekker mee te praten in de comments, en zeer actief te zijn op social media. Iemand heeft een vraag? Gewoon beantwoorden. Een compliment ontvangen of juist kritiek? Schroom niet om antwoord te geven en altijd vriendelijk te blijven.

 

Tip #6: Wordt Een Next-Level Vlogger

Natuurlijk zijn er nog veel meer kleine dingen die jou vlog naar een nieuw niveau kunnen tillen. Laten we eens wat simpele ideeën opsommen:

  • Wees altijd enthousiast, maar overdrijf niet en blijf jezelf;
  • Knip alle saaie stukken uit je videos, mensen willen zich niet vervelen als er gekeken wordt;
  • Plan onderwerpen voor de opkomende afleveringen ruim van tevoren;
  • Organiseer een fan-meetup en ga naar YouTube gatherings;
  • En het allerbelangrijkste: Investeer in de kwaliteit van jou vlogs!

Heel veel plezier met vloggen, en vergeet niet de andere artikelen op deze site te lezen. Er is flink want content te vinden over het concept vloggen, en verborgen advies om je naar een nieuw niveau te tillen.