Het internet is vol met kansen, en dit is zeker ook het geval voor de Nederlandse vlogger. De vlogs schieten als paddestoelen uit de grond, en het publiek voor dit type videos groeit met de dag. En met elke kijker groeien ook de advertentieinkomsten.

Duidelijk is dus dat geld verdienen met vloggen tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld is. En ook als beginnende YouTuber is starten met een eigen vlog een ideale mogelijkheid om snel een YouTube kanaal te laten groeien. Laten we eens uitzoeken hoe dit alles eigenlijk in zijn werk gaat.

Geld verdien met YouTube

Hoe Verdien Je Geld Met Vloggen?

Het principe is ontzettend simpel: upload regelmatig videos, promoot jou unieke content, en zorg ervoor dat je een echt merk voor jezelf bouwt. Wanneer je Google AdSense advertenties toont voor, tijdens en na jou videos, kan je voor elke klik een mooi geldbedrag verdienen.

Advertentieinkomsten zijn echter niet de enige mogelijke bron van verdiensten. Wanneer jou vlog populair genoeg is, kan je ook geld verdienen met vloggen door middel van:

  1. Gesponsorde content
  2. Affiliate marketing
  3. Merchandise
  4. Betaalde videos
  5. Content hergebruiken

We zullen alle verdienmodellen individueel bespreken in dit artikel. Maar eerst gaan we even kijken hoeveel 1000 unieke views kunnen opleveren aan inkomsten.

 

Hoeveel Geld Verdien Je Met Een YouTube Filmpje?

De precieze geld inkomsten zijn per YouTube filmpje verschillend, omdat deze fluctueren. Maar je kunt met 1000 views, afhankelijk van de onderwerpen waarover je een vlog maakt, tussen de €0,30 en €4,- verdienen. Uit mijn eigen ervaring kan je met een video die 100.000 views heeft zo’n €100,- à €125,- euro verdienen. Een enkele klik op een advertentie is gemiddeld 3 of 4 eurocent waard.

Dit klinkt misschien weinig, maar bedenk dat een vlogger als Enzo Knol ruim 1 miljard (!) views heeft. Dit zijn echter niet alle inkomsten. Er zijn namelijk nog veel meer manier om jou kanaal te ‘monetizen’, zoals dat zo mooi heet. Laten we eens checken hoe je de euro’s kunt laten rollen.

Hoeveel Verdien je met YouTube vlogs

Manieren Van Geld Verdienen

Er zijn meerdere methodes om rijk te worden met Youtube vlogs. En je zou misschien denken dat dit allemaal neer komt op het tonen van advertenties op je kanaal, maar dat is niet het geval. Laten we eens kijken welke inkomensstromen we allemaal kunnen creeëren uit jou videos.

 

Google AdSense Advertenties

Deze vorm van inkomsten is het meest logisch. Het is immers in het YouTube platform ingebouwd. Maak een uniek AdSense account aan, wacht op de activatielink van Google Ireland (je krijgt post uit Ierland), en je kunt al vanaf €70,- (als uitbetalingsminimum) keiharde knaken op je bankrekening krijgen.

Je kunt op jou kanaal exact bijhouden hoeveel je in een bepaalde periode verdient hebt. Dit is ook goed in de AdSense-app bij te houden. Zo zal je nooit jezelf hoeven afvragen wat jou maandelijkse verdiensten zijn.

Vloggen geld verdienen

Sponsors

Wanneer je groeit, zul je merken dat sponsors je zullen benaderen met voorstellen. Wanneer je hun product in je videos adverteert, kan je hiermee gemakkelijk centen binnenhalen. Afhankelijk van de sponsor kan dit per video, of voor een langere periode.

Sponsors zijn veruit de meest winstgevende bron van inkomsten, naast de AdSense advertenties. Maar let op: ga niet zomaar met alle voorstellen in zee. Ten eerste heb je een reputatie hoog te houden voor je kijkers. Je kijkers willen jou zien, niet wat je promoot. Bekijk dus eerst wat het je oplevert, en daarna of het past bij wie je bent.

 

Affiliate Marketing Links

Waarom zou je wachten op sponsors, wanneer je ze ook zelf kunt uitzoeken? Wanneer je slim jou producten uitkiest, kan je zoveel meer geld verdienen. Dit is ook een perfecte methode wanneer je maar een paar honderd views krijgt op je videos.

Sterker nog: als deze paar honderd mensen precies zoeken naar wat jij aanbeveelt, kan dat vele malen meer geld opleveren dan de advertentieinkomsten van 100 vlogs bij elkaar! Er zijn genoeg mensen die zeer rijk zijn geworden op deze manier, gewoon door kleine YouTube videos.

 

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is niets meer dan het aanbevelen van producten aan andere mensen. Je krijgt van de verkoper een speciale URL-link, die je dan weer in de beschrijving van je video kunt plaatsen.

Heel veel webwinkels in Nederland bieden dit aan, onder de naam partnerprogramma. Je kunt zelfs alles wat je kunt vinden op Bol.com of CoolBlue aanbevelen.

Heb je bijvoorbeeld een leuke nieuwe vlog camera gekocht? Vertel je kijkers welk type dit was, en zet een linkje in de beschrijving die naar de productpagina van deze camera gaat. Wanneer een kijker dit koopt, krijg jij een deel van het aankoopbedrag op jou bankrekening gestort. Super toch?

Internet Succes Gids

Wil je meer leren over affiliate marketing? Investeer in de cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’ en wordt rijk op het internet. Deze cursus is ontwikkeld door professionele internet marketeers, welke vele duizenden euro’s per maand verdienen op het web met deze methode. Let op: De behoorlijk hoge prijs reflecteert dan ook de waarde die deze cursus je in potentie kan opleveren.

Klik Hier Om Affiliate Marketing Revolutie Te Volgen

 

Merchandise

Natuurlijk is het mogelijk om je merk uit te breiden met leuke hebbedingen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een eigen t-shirt, koffiemok, muismat, of andere producten. Je kunt zelfs een eigen boek schrijven en deze vervolgens aanbevelen aan kijkers.

Alle producten met je merknaam erop zijn merchandise te noemen. De enige limiterende factor aan het uitbouwen van jouw merk via merchandise, is je eigen fantasie.

 

Betaalde Videos

Dit is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in Nederland, maar YouTube heeft ook de mogelijkheid om een video alleen beschikbaar te stellen aan betalende kijkers.

Zo kun je bijvoorbeeld een korte speelfilm maken, en deze betaald aanbieden (zodra de functie ook voor Nederlandse vloggers beschikbaar is).

Online Geld Verdienen YouTube

Content Hergebruiken

YouTube is niet de enige site waar je videos op kunt plaatsen. Ook als eens over nagedacht om dezelfde videos ook op sites als Vimeo of DailyMotion te zetten? Of misschien is het wel slim om zelf een eigen website te bouwen om je kanaal heen.

Zo kun je meerdere keren dezelfde video gebruiken, zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. Een makkelijke manier om slapend extra kijkers te verzamelen. Nadat je een nieuwe video hebt verspreid, hoef je namelijk niks meer te doen om te blijven verdienen.