Een vlogger heeft een hoop creatieve mogelijkheden, die uiteindelijk zullen bepalen of een nieuwe YouTube vlog maken een regelrecht succes, óf juist een complete flop zal zijn. Met onze tips en trucs voor beginners heb je alvast een stap in de goede richting gezet. Neem deze adviezen ter harte en je zal meer kans hebben om snel te groeien met je videos!

Growth hacking is de kunst van het sneller groeien dan de rest van je directe concurrenten. Door de juiste strategie toe te passen, heb je als beginnende YouTuber een aanzienlijk betere kans om snel volgers aan je te binden, ook op lange termijn. Laten we meteen in die adviezen duiken.

Tip 1: Een Vlog Maken Is Consistent Blijven

Het allerbelangrijkste voor elke persoon die veel upload op YouTube, is de uploadfrequentie op je kanaal. Dit is een ingewikkeld woord voor hoe regelmatig je een nieuwe video upload. Veruit het beste is om dit dagelijks te doen, omdat Google dan meer de neiging heeft je videos als een suggestie te tonen naast gerelateerde content.

Ook heeft dit te maken met het format dat je gebruikt. Hiermee bedoelen we de manier waar op je je boodschap overbrengt, of de stijl van editing hetzelfde is, of je een vaste doelgroep aanspreekt, of je een mooie intro hebt, enzovoorts. Eigenlijk valt hier alles onder wat jou kanaal écht onderscheidend maakt van anderen. Je eigen merk en manier van verhalen vertellen moet direct herkenbaar en prettig zijn.

 

Tip 2: Veel Interactie Met Je Kijkerspubliek

Natuurlijk zullen je kijkers alleen geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt, wanneer je veel interactie hebt. Reageer op reacties, laat mensen ideeën aandragen voor nieuwe videoconcepten, of doe een leuke maar ontzettend simpele Q&A video, waarin je vragen van mensen kunt beantwoorden op je eigen creatieve manier.

Natuurlijk gaat dit verder dan alleen videoreacties: je kunt ook meetups organiseren, actief zijn via een eigen website, of bijvoorbeeld geld inzamelen voor een goed doel. Er zijn veel verschillende manieren om het aantal subscribers op je kanaal te vergroten.

Meer Subscribers Verzamelen

Tip 3: Videokwaliteit En Technische Verbeteringen

Natuurlijk blijven mensen alleen kijken wanneer de camera die je gebruikt ook echt goed is. Investeren in een goede vlogcamera is dus een essentieel onderdeel van het groeien van een groot publiek. Heb je alleen een telefoon om mee te filmen? Dan is de kans groot dat er afhakers zijn en de groei op een gegeven moment stopt.

Klik even bovenin het menu op het kopje ‘Vloggen’, wanneer je meer informatie wil over goede film equipment. We hebben speciaal voor beginners een complete gids geschreven om een eigen vlog te starten op YouTube. Hier zijn alle essentiële producten te vinden die je nodig gaat hebben!

 

Tip 4: Gebruik Een ‘Call To Action’

Lees de vorige alinea van dit artikel nog eens. Zie je dat we je vragen om ergens op te klikken? Dat heet nou een ‘Call to Action’ (CTA). Zo kan je lezers (of in jou geval de kijker) sturen om een actie te voltooien. Waarom de nieuwe mensen op je kanaal niet vragen om te abbonneren of op de ‘Like / Duimpje Omhoog’ knop te drukken?

Zonder een goede CTA vergeten ontzettend veel volgers dit elke keer te doen. Het is dus altijd verstandig dit in je videocontent te verwerken. Oók slim is om aanhet einde van elke video een link te plaatsen naar een volgende video, of zelfs playlists te maken zodat er automatisch een nieuw filmpje wordt gestart. Super handig!

Vloggen Tips

Tip 5: Deel Op Sociale Media… On Steriods

Iedereen weet dat een Facebook pagina, Twitter account of Instagram Feed maken naast je videocontent, kan helpen bij het groeien van je volgersaantallen. Maar weet je ook hoe je viraal kunt gaan zonder al te veel moeite te doen? Waarschijnlijk niet.

Waarom geen deel & win actie starten op Facebook? Deel simpelweg een leuke prijs, een meet& greet of iets andersleuks uit in ruil voor het delen van een specifieke Facebook post. Je kunt natuurlijk ook zelf je paginacontent ‘boosten’ door een aantal euro’s erin te investeren, maar dat is optioneel.

 

Tip 6: Plaats Zoekwoorden In Videotitels

Deze is ontzettend simpel, maar ik garandeer je dat driekwart van de YouTubers hier geen kaas van hebben gegeten. Waarom geen videotitels gebruiken waar mensen ook daadwerkelijk op zoeken? Om te checken of veel mensen zoeken op de woorden in je videotitel, kan je een handige tool van VeeScore gebruiken. Helemaal gratis en óók gericht op Nederland.

Wist je dat YouTube de op één na grootste zoekmachine ter wereld was (na Google)? Dat gebruiken we met deze methode in ons voordeel. De VeeScore tool laat je zien hoeveel mensen per maand bepaalde woorden in de zoekbalk intypen. Veel succes ermee 😉