Natuurlijk kan het voorkomen dat je als vlogger onderweg bent, en alleen een smartphone tot je beschikking hebt voor je favoriete bezigheid: een vlog maken. Keuzes genoeg in dit geval, want met een telefoon zijn tegenwoordig prima beelden te schieten door middel van een vlog app.

Hierom gingen wij bij FindCircles op zoek naar enkele kwalitatief hoogwaardige apps voor het schieten van mobiele vlogs. Er waren verassend veel kandidaten, maar enkele staken hier met kop en schouders bovenuit. Laten we eens kort bekijken welke kwalitatief hoogwaardige opties er zijn, voor zowel iPhone als Android.

Snapchat

Snapchat (iPhone / Android)

Deze kennen we natuurlijk allemaal wel. Het is dé perfecte manier om superkorte clips op te nemen, en deze te delen met je volgers. Snapchat is ideaal vanwege het enorme aantal mensen dat het gebruikt, maar ook om volgers dag in dag uit vast te houden en een sneak preview te geven van je dagelijkse vlogs.

Natuurlijk wordt Snapchat steeds meer verdrongen door de Instagram Stories, maar vooralsnog weet het gele spookje zijn mannetje in de app-wereld te staan, ook voor YouTubers en vloggers op YouTube.

Meer leren over Snapchat en de functies ervan? Klik dan hier.

 

Periscope

Periscope (iPhone / Android)

Voor de vloggers die graag in direct contact willen staan met hun kijkers, en raw footage niet erg vinden, is Periscope natuurlijk meer dan ideaal. Deze streaming dienst laat je in connectie staan met de hele wereld, en is gebaseerd op je locatie. Perfect voor populaire vloggers die een meet-up willen opnemen en uitzenden.

De kijkers die niet aanwezig kunnen zijn bij zo’n meet-up, kunnen dan vanuit hun luie stoel thuis meekijken met het evenement. Ook is het mogelijk om mee te doen door middel van de chatfunctie. En voor YouTube vlogs is het ook nog eens handig, dat de streams later nog eens terug te kijken zijn én als onderdeel van de videoblog kunnen worden toegevoegd. Super realistische content!

 

Vlog App iPhone

iMovie (Apple iPhone App)

Voor het opnemen en bewerken van videos is echter wat anders nodig. Apple-fans kunnen hun hart ophalen aan iMovie, de enige app die op de iPhone 6 en iPhone 7 (Plus) echt goed tot zijn recht komt. Videos bewerken op de telefoon is beperkt in de mogelijkheden, maar voor het maken van een vlog zonder veel edit-effecten mag dit geen groot probleem zijn.

Natuurlijk zijn er nog een flink aantal concurrenten, maar Apple’s eigen iMovie is en blijft de koning op zijn eigen domein. Videos bewerken op een Apple device is hiermee mogelijk geworden voor het grote publiek. De functies zijn overzichtelijk, en het doet wat het moet doen. Beperkt, maar het werkt.

 

Vlog App Android

KineMaster (Google Android App)

Voor Android-fans is er een perfect alternatief voor iMovie. Dan hebben we het natuurlijk over KineMaster, één van de weinige hoogwaardige videobewerkings apps in de Google Play Store. Er zijn in deze app zelfs redelijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden voor vlogs.

KineMaster komt al redelijk dichtbij een écht goede mobiele software voor vlog videos. Toch zal de toekomst ons leren of er nog betere gratis alternatieven beschikbaar worden gesteld. Momenteel is deze software echter heer en meester op de Android app-market. Zeker even downloaden op je telefoon.

Dat waren een aantal handige apps voor de mobiele vlogger. Welke gebruik jij wel eens? Of welke lijkt je hndig om te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Meer leren over zelf vloggen kan natuurlijk hier.