Dit weekend waren de VEED Awards 2017, een feestelijke prijsuitreiking van de beste YouTube vloggers in verschillende categoriën. Als het ware was het de Oscar uitreiking voor de vlog-wereld. Het was een festival waar vele YouTubers al maanden naar uit keken.

Met ruim 750.000 unieke stemmen was deze editie veruit de grootste ooit. Het Westergasterrein was dan ook overladen met vloggers, fans en pers. Er vielen vele YouTube kanalen in de prijzen. Laten we eens kijken wie de grote winnaars waren van het event!

Vlog Awards

Winnaars VEED Festival 2017

Er waren verschillende categoriën te verdelen dit jaar, elk met ruim voldoende stemmen om een echt geloofwaardige uitslag te geven. Natuurlijk hebben de YouTubers ook dit jaar weer hun volgers opgetrommeld om zo veel mogelijk stemmen uit te brengen, dus logischerwijs zijn ook de populaire kanalen eerder in de prijzen gevallen. Toch waren er ook een aantal opvallende winnaars bij:

 

Beste Kanaal: StukTV

Met maarliefst 39.980 stemmen van de in totaal uitgebrachte 73.381 hebben de mannen van StukTV wederom succesvol de prijs voor ‘Best Channel’ in de wacht weten te slepen. Ze waren dan ook zeker de grote winnaars van het event. Niet geheel onlogisch, aangezien Giel, Thomas en Stefan samen één van de grootste YouTube kanalen van Nederland runnen.

StukTV

Beste Muziek YouTuber: Teske

Met 13.200 van de maarliefst 37.711 mensen die hun stem uitbrachten in deze categorie, wist Teske De Schepper zich als grote winnares los te vechten van haar concurrentie. Deze beauty en fashion vlogger heeft recent meerdere nummers uitgebracht, wat haar nu dus een mooie award heeft opgeleverd van haar fans.

Hiermee laat de vloggende zangeres onder meer Dee (de vriendin van EnzoKnol) en YouTuber MeisjeDjamila achter zich, die respectievelijk de tweede en derde plek wisten te bemachtigen.

Teske De Schepper VEED

Beste Vlog Kanaal: Enzo Knol

Natuurlijk kon Nederlands grootste vlogger niet ontbreken in deze categorie. Enzo wist met 27.851 van de in totaal 70.922 stemmen wederom te kronen tot ‘Mister Vlog’ van ons land. Knappe tweede werd Monica Geuze, en het channel Stellig ging er met plek drie vandoor.

Milan Knol DagelijksHaDee

Beste Vrouwelijke YouTuber: BeautyNezz

Natuurlijk zijn er enorm veel vrouwlijke YouTubers die het enorm goed doen online. De beautyvlogger BeautyNezz wist deze prijs met overgavete winnen, evenals de award voor beste beautyvlogger. In totaal was BeautyNezz goed voor zo’n 40 duizend stemmen (!), waarvan ongever 17 duizend naar deze superaward ging.

Op plek twee in deze categorie eindigde MarijeZuurveld, en de derde plek was voor Monica Geuze. Wat betreft de beautyvlogs waren de overige winnaars onder meer BeautyGloss en Jessie Maya.

BeautyNezz VEED

Beste Mannelijke YouTuber: Dylan Haegens

Echt een verassing was dit niet, maar Dylan wist het trucje toch maar weer eens te flikken! Zijn YouTube aanwezigheid is enorm, maar het channel DylanHaegens is zonder meer verdiend winnaar geworden. ruim 16 duizend van de 71 duizend votes gingen naar hem. Andere winnaars (de top 3) waren Gio Latooy en Enzo Knol.

 

Beste Prank Channel: StukTV

Natuurlijk gingen de mannen van StukTV niet hoeven vechten om wie de award mee naar huis kreeg, want ze verdienden er gewoon nog eentje. De prank videos vielen het meeste in de smaak bij de stemmers, welke met ruim 26 duizend mensen van de 38.500 op het beroemde trio stemden.

Op plek twee vinden we Prankster, terwijl de derde spot werd ingenomen door niemand minder dan BENR.

 

Beste Gaming Channel: DagelijksHaDee

Ook Milan Knol viel in de prijzen tijdens de VEED awards. Met zijn DagelijksHaDee videos weet hij al jarenlang de gamers van Nederland te bekoren. Hij ontvang bijna de helft van de in totaal 31.520 uitgebrachte keuzen. Wie er verder de top 3 vulden? Dat waren (op 2) de enige echte GameMeneer, en (op 3) YouTuber allthesegamez.

 

Beste Nieuwkomer: Bibi

Wellicht de mooiste categorie tijdens het hele event zijn de rijzende sterren. Hier won de jongedame genaamd Bibi, een veelbelovende vlogger die met enthousiasme en overgave weet te presenteren.

De runner-ups verdienen ook een eervolle vermelding, dit waren Joy & Gina (Girlys Blog) en Levy Jansen. Allemaal jonge videomakers die een veelbelovende toekomst tegemoet gaan!

Bibi

Benieuwd naar de overige winnaars? Check de volledige lijst met uitslagen hier!