Ben je een reisblogger in wording? Op zoek naar een prachtige WordPress theme voor jouw reisblog? Dit artikel is speciaal voor jou. We hebben namelijk een lijst met de 11 mooiste en meest functionele travel blog thema’s samengesteld.

We begrijpen dat het zoeken en ook echt vinden van een mooi WP thema soms lastig en tijdrovend kan zijn. Daarom deden wij het zware werk voor jou, en hebben de mooiste, meest praktische en elegante themas weten te vinden voor de echte reisblogger. Juist vanwege die hoge kwaliteit hangt er wel een klein prijskaartje aan deze Premium layouts, maar dat valt in het niet bij de pracht die je ervoor terug krijgt.

 

WP Voyager

WPVoyager WordPress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

In kaart brengen wanneer je waargeweest bent, en welke route je tijdens het schrijven van je blog hebt afgelegd. Echt tof wordt het pas wanneer je bepaalde blogposts kunt linken aan de locatie op de interactieve kaart. Het kan allemaal met WPVoyager, hét ultieme travel theme voor de echte reisblogger.

Natuurlijk is alles volledig responsief (wat inhoud dat het ook perfect werkt op tablet of telefoon), is elk detail aanpasbaar naar eigen inzicht en wensen, en krijg je toegang tot een dedicated support team, die je door de lastige aspecten van het bouwen van jouw site heen zal loodsen.

Travelista

Travelista WordPress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Stijl en functionaliteit komen samen in Travelista. Een theme speciaal ontwikkeld door én voor travel bloggers. Een minimalistisch ontwerp dat duidelijk goed uit de verf zal komen en elke bezoeker van zijn sokken gaat blazen. Het beste? Je kunt kiezen uit maarliefst 9 verschillende lay-outs, die met één druk op de knop om te zetten is naar jouw wensen.

Ook enkele pagina’s zijn in drie verschillende stijlen om te vormen, geen enkel reisblog gemaakt met Travelista zal er dus écht hetzelfde uit zien! Dus waar je ook naartoe gaat op vakantie, of waar die wereldreis je ook zal brengen, je kunt altijd rekeken op een gepersonificeerde, responsieve site.

Your Journey

Your Journey WordPress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Iedere reizer heeft een verhaal te vertellen, en er zijn altijd mensen die een kijkje in de keuken willen bij mensen die op reis zijn. Met Your Journey kan je, net als bij WPVoyager (zie hierboven) door middel van een interactieve kaart je wereldreizen bijhouden. Maar dit theme kan zoveel meer dan dat alleen!

Responsive sliders, stijlvolle megamenu’s, afbeelding grids (die kunnen roteren), en ook nog eens een schier oneindige lijst aan mogelijke layout configuraties. Er is zoveel mogelijk, we kunnen het niet eens opnoemen.

The Traveler

The Traveler WordPress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

What’s in a name? Reizigers kunnen hun hart ophalen aan dit design. Zowel videos, foto’s als artikelen komen goed tot zijn recht in The Traveler. Vele honderden mensen gingen je al voor in de korte tijd dat dit ontwerp op de internationale markt is.

In totaal zijn er een dertigtal verschillende demo’s te ontdekken, en elk heeft zijn eigen speciale karakteristieken. Natuurlijk is ook The Traveler helemaal klaar gemaakt voor de mobile-geddon, wat inhoud dat zowel tablets als telefoons dit thema perfect aan kunnen.

Wordie

Wordie WordPress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Groots, prachtig, en wellicht één van de designs die functionaliteit en beauty het beste samen heeft weten te voegen. Een reisblog moet gaan om loctaties, en het in beeld brengen hiervan moet mooi, groots en meeslepend overkomen. Dat is waar Wordie perfect op in weet te spelen.

Wat verder écht uniek is? De mogelijkheid om met één simpele druk op de knop de taal om te wisselen. Zo kunnen ook je nieuwe buitenlandse vrienden gemakkelijk meelezen. Ook kan je zo nog eens je tweede of derde taal eens opvijzelen!

Wild Book

Wild Book WordPress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Dit wilde boek is voor de reisfanatendie graag de minimalistische tour op gaan. Voor tweederde een normaal minimalistisch blog, maar voor éénderde een stylistisch spektakel. Zo weet je de aandacht van nieuwe bezoekers goed te trekken, en kan je reisblog uitgroeien tot nieuwe hoogten.

Wild Book is een vintage WordPress theme die volledig retina-ready is. Scherp als glas dus op tablets en telefoons die retina ondersteunen. Bovendien zijn de kleuren met een paar muisklikken compleet om te gooien, dus is er snel een eigen unieke touch aan het ontwerp te geven.

Ness

Ness WordPress Theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Een waar visueel spektakel. Ness is niet anders te noemen dan dat. Een persoonlijke fotocollectie van jou reizen worden met Ness op een manier getoond zoals je nog nooit op een website gezien hebt. Modern, minimalistisch, stijlvol, elegant, woorden schieten tekort.

De enige manier om Ness te ervaren, is door het te proberen. Druk dus lekker op dat knopje hierboven en check even hoe mooi het eruit ziet. Perfecte leesbaarheid, retina-ready fotokwaliteit, alles is tot in de kleinste details te wijzigen, en vele manieren om je lezers te betoveren, zowel met woorden als beelden. Ja, zelfs een afspeelbare YouTube video kan in de slider worden geplaatst.

Maple

Maple WordPress Theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Nog zo’n design dat visueel in het oog springt! Maple is speciaal voor reisbloggers gemaakt, en weet gefeaturede (wat een gek woord eigenlijk) blogposts mooi weer te geven op de homepage. Ook integratie van sociale media is gemakkelijk voor elkaar te krijgen, waardoor je snel je verhalen kunt delen met de mensen die jouw reis volgen.

Mooi, stijlvol, simpel, reponsief, en modern. Dat zijn de kernwoorden die Maple goed kunnen omschrijven. Wanneer je dus twijfels hebt over al die gekke foefjes bij de andere thema’s, dan moet je gewoon lekker kiezen voor Maple. Want dat doet wat een simpel blog hoort te doen: de content voorop stellen.

Norway

Norway WordPress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Voor de reizigers met klasse, is er het zeer elegante en minimalistische blogdesign van Norway. Een travel blog heeft er zelden zo crisp en stijlvol uitgezien. Oké, oké… dit zeggen we nu al ongeveer bij elk design in dit artikel… Maar bij Norway is het gewoon terecht. Check maar eens de demo, dan zal je het roerend met me eens zijn.

Het isniet  voorniets dat dit één van de meest gebruikte en gedownloade travel blogs is ter wereld. En wanneer je bij het bouwen van de site ergens niet uit komt, is er een enorme catalogus en een video tutorial serie die voor je klaar staan om te helpen. Een websiteontwerpen is nog nooit zo gemakkelijk en snel geweest.

Share

share wordpress theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Laten zien, vertellen, en verspreiden. Share is niet voor niets vernoemd naar hetgeen wat het veruit het beste doet: delen.De grid-layout weet bezoekers te pakken, vast te houden en te doen snakken naar meer. Bouw een slider, plaats een geluidsbestand, foto, video of een dagelijkse log zonder enige moeite.

De content doet het werk met Share, en dat is waar alles om zou moeten draaien, toch? De makers hebben specifiek ervoor gezorgd dat alle andere foefjes en gekkigheid wordt weggelaten, maar tegelijk de ruimte optimaal wordt benut. Dit heeft een minimalistisch en clean design opgeleverd dat weet te betoveren.

EightyDays

Eightydays WordPress Theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Top dat je nog steeds bij ons bent, want we hebben het beste voor het laatste bewaard. Dit razend populaire theme genaamd EightyDays is een wonderschoon travelblog ontwerp, voor mensen die graag visueel werken. Het delen van je reiservaringen wordt hierdoor een peuleschil.

De typografie is duidelijk, to-the-point en elegant. Samen met de fotografie (welke je natuurlijk kunt vullen met foto’s van jouw eigen reizen) blijft er eigenlijk alleen maar ruimte voor de hunkering naar het maken van méér content. EightyDays is zo licht als een veertje, dus de site laden zal echt in een milliseconde moeten gebeuren.

Welk WordPress theme vond jij het mooiste uit deze collectie? Welke heb je aangeschaft? Laat het weten in de reacties onder dit artikel. Tot in de volgende, thanks!