Foto’s bewerken en omvormen tot een mooie afbeelding op een YouTube video is een kunst opzich. Hoe kan je een thumbnail maken die mensen ertoe aanzet om op je videos te klikken? Ook wanneer je niet zo goed kunt photoshoppen is er een makkelijke gratis oplossing.

Alle vloggers kennen dit probleem wel. Heb je net een perfecte aflevering voor je kanaal gemaakt, moet je nog een plaatje photoshoppen om mensen op je nieuwe vlog te laten klikken! Online een afbeelding of foto bewerken is echter ontzettend simpel met een gratis photoshop website voor beginners (of luie photoshoppers zoals ik).

In dit artikel gaan we je kennis laten maken met een revolutie op het gebied van thumbnails photoshoppen. Je weet wel, de kleine afbeeldingen die je ziet wanneer je op een nieuwe video klikt. Soms mooi, soms lelijk, soms regelrechte clickbait. Wij gaan natuurlijk voor mooi en stijlvol!

Gratis Foto Bewerken

Online Foto Bewerken Voor Beginners

Vergeet dure photoshop software als Adobe, beginnende photoshoppers kunnen heel gemakkelijk hun gang gaan met een gratis online programma voor het bewerken van afbeeldingen. We gaan hiervoor gebruik maken van een website genaamd Canva. Een ontzettend handige site waar je van alles in een handomdraai kunt maken:

 • Social Media afbeeldingen
 • Posters
 • Infographics
 • Presentaties
 • Documenten
 • E-book covers
 • Flyers
 • Miniaturen
 • Logo’s
 • Ansichtkaarten
 • Uitnodigingen
 • Advertenties
 • Etiketten
 • Cadeaubonnen

En we kunnen de lijst nog wel een stuk langer maken, want de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Elke categorie heeft een handige lijst aan voorbeelden, welke je stap voor stap kunt aanpassen. Kies wat je mooi vindt, pas de kleur supersnel aan, of verwijder of verplaats de teksten in de grafische ontwerpen. Veelzijdig, stijlvol maar bovenal enorm snel om mooie dingen mee te produceren.

Canva

Video Miniaturen Voor YouTube Vlogs

Wij gaan een thumbnail maken voor een YouTube upload. Dit kan snel, maar er moet wel een klein beetje werk voor worden verzet. Hiervoor moeten we namelijk een aantal simpele stappen volgen:

 1. Maak een Canva account
 2. Bij ‘Maak een design’ klikken we bovenin op ‘Meer’
 3. Scroll naar beneden totdat je ‘Social Media & Email Headers’ ziet staan
 4. Klik op YouTube miniatuur
 5. Klik in het nieuwe scherm aan de linkerzijde een mooie afbeelding aan
 6. Ga lekker kliederen totdat je wat moois gemaakt hebt!
 7. Klaar? Druk rechts bovenin op ‘Download’.

Enorm simpel om te doen, toch? Dat dachten wij ook. Juist doordat er zoveel voorbeelden zijn om uit te kiezen, kan je in een vingerknip een mooie miniatuur produceren. Helemaal zonder kosten en met een minimale investering qua tijd.

Foto Bewerken Online

Photoshoppen Als Een Luiaard

Je foto online bewerken kan dus zo simpel zijn als een paar muisklikken. Maar los van de plaatjes die Canva zelf aanbiedt, is het ook nog eens mogelijk om je eigen images te uploaden, en die vervolgens gebruiken in de online tool. Dit kan in het Canva menu (uiterst links) onderin bij ‘Upload’.

Natuurlijk is het mogelijk om voor $1 USD of meer plaatjes te kopen op het platform. Maar wij zijn natuurlijk zuinige Hollanders. Dus door middel van de uploads kunnen we het helemaal voor niks doen. Enkele handige sites voor hoogwaardige en royalty-vrije foto’s zijn de volgende:

Veel plezier met photoshoppen, en plaats hieronder even een leuke reactie als dit je verder geholpen heeft! We vinden het altijd leuk om te horen wanneer onze tips en trucs worden gewaardeerd. Ook mag je natuurlijk een reactie achterlaten wanneer je ergens bent vastgelopen, dan kunnen wij of andere lezers je even verder helpen met je probleem.