Een reisblog maken is hartstikke leuk om te doen. Niet alleen creëer je hiermee een soort dagboek zodat je alle avonturen die je tijdens je reis meemaakt nooit meer zal vergeten, je maakt ook iets wat veel mensen leuk vinden om te lezen.

Ook zullen je vrienden en familie je dankbaar zijn en met veel plezier op de hoogte blijven van alles wat je meemaakt. Al met al zijn er genoeg redenen te bedenken om een eigen unieke plek op het web te creeëren voor de reisverslagen die je anderssimpelweg in een dagboek zou bewaren!

Een Reisblog Bijhouden

Een travelblog starten is absoluut niet ingewikkeld, er zijn een groot aantal platformen met hele mooie gebruiksvriendelijke software waarmee het opstarten van een blog kinderlijk eenvoudig is geworden. Voor de meeste mensen is het echter moeilijker om op een leuke manier te schrijven over alles wat je meemaakt.

Op internet is ontzettend veel informatie te vinden over aanverwante zaken als bijvoorbeeld Search Engine Optimation (SEO) en relevante zoekwoorden. Dat zijn uiteindelijk ook zeker wel belangrijke aspecten om te kunnen groeien, maar onthoudt één ding: Het gaat erom wát je schrijft, de zogenaamde inhoudelijke content.

Mensen moeten je verhaal met plezier kunnen lezen doordat de inhoud interessant, relevant en boeiend is, en bovendien ook nog eens op een leuke en goed leesbare manier is geschreven. Voorbeeld nodig? Check hier eens.

Reisblog bijhouden

Reisblogger Worden In 5 Stappen

Er zijn een aantal basis stappen die elke blogger moet doorlopen om zijn site op poten te kunnen zetten. Door middel van onderstaande instructies, kan ook jij in no-time starten met het schrijven van je eerste artikelen. Wanneer je serieus je eerste stappen richting een travelblog wil gaan zetten, kun je het beste als volgt beginnen:

 

1. Bedenk een naam

Iedere website heeft een unieke, pakkende naam nodig. Begin daarom met te bedenken hoe je jouw reisblog wil gaan noemen. Hier hoef je geen complete studie van te maken maar het is belangrijk dat mensen de naam van de site goed kunnen onthouden. Maak om deze reden de naam niet te lang en gebruik bij voorkeur geen streepjes of andere vreemde tekens.

 

2. Kies een platform

Er zijn een groot aantal platformen waar je gratis een reisblog kan beginnen. Zodra je wat meer mogelijkheden wil zoals een eigen domein, mailadressen en meer opslag zul je al snel moeten betalen, maar ook zonder een cent te investeren kun je een eigen blog opstarten.

Hoe dan ook is het een goede manier om eens uit te proberen hoe het allemaal werkt en om uit te vinden of dit wel echt iets voor je is. Een zeer bekend platform is WordPress, bij dit platform is het kinderlijk eenvoudig om in een oogwenk je eigen professionele reisblog online te hebben.

 

3. Kies Een Thema

Wanneer je begint bij WordPress is een van de eerste dingen die je moet doen het uitkiezen van een thema, hiermee bepaal je de stijl van je website. Er zijn talloze thema’s beschikbaar, wij zochten alvast een aantal oogverblindend mooie thema’s voor je uit in dit artikel. Zoek op je gemak een mooi blog thema uit wat bij jezelf of de door jou gekozen naam past. De meeste travel themes voor WordPress zijn al voor een paar tientjes beschikbaar, en alles ziet er dan strak en professioneel uit.

Reisblogger

4. Maak De Content

Zodra je bovenstaande stappen hebt doorlopen kun je in WordPress ontzettend veel instellingen aanpassen waardoor het gekozen thema beter aansluit op je website en jouw specifieke wensen. Maar realiseer jezelf wel dat er eigenlijk nog helemaal geen website is, je hebt tot nu toe slechts een standaard thema online gezet met de door jou gekozen gekozen naam eraan gekoppeld.

Nu is de tijd aangebroken om echt van start te gaan, begin op dit punt simpelweg met het schrijven over jouw avonturen. Start maar eens met een stuk of vijf verhalen, dat hoef je nog helemaal niet in WordPress te doen, maar je kan gewoon Word gebruiken of welk programma je dan ook fijn vindt.

Voorzie vervolgens je teksten met wat foto’s, uiteraard foto’s die aansluiten op de door jou geschreven tekst. En het liefst kiekjes die je zelf hebt genomen. Laat je teksten eerst eens lezen door bekenden, waardoor je goede feedback krijgt om langzaam beter te worden. Neem dit ter harte en perfectioneer je teksten. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, kopieer je wat je gemaakt hebt in Word gewoon naar WordPress en hoppa! Jouw eerste eigen weblog is een feit.

 

5. Wees Geduldig

Wanneer je dan eindelijk jou echte eigen reisblog online hebt staan, wil je natuurlijk meteen dat honderden mensen het dagelijks komen lezen. Realiseer jezelf dan dat dit op termijn zeker mogelijk is wanneer de verhalen goed zijn, maar dat dit vrijwel nooit in een paar dagen zal gebeuren.

Om te beginnen duurt het al ongeveer een week voordat koning Google voor het eerst langskomt en je website indexeert. Ook social media following zal je niet in een paar dagen opbouwen. Vervolgens moeten er nog mensen zijn die jouw blog vinden én blijven volgen, waardoor ze steeds zullen blijven terugkomen.

Dit is een proces dat langzaam moet groeien, laat je niet van de wijs brengen wanneer er drie dagen lang nul personen op je blog zijn geweest. Blijf gewoon je teksten schrijven en het succes komt vanzelf. Als je de teksten maar schrijft met een van de meest pure redenen die je kan bedenken als het om reisbloggen gaat: omdat je het gewoon leuk vind om te doen!

 

Geld Verdienen Met Een Reisblog

Naast dat het voor zowel jou als je lezers erg leuk kan zijn om een travelblog bij te houden, kan je er in sommige gevallen ook nog eens geld mee verdienen. Wanneer jouw eigen blog op een gegeven moment een behoorlijk aantal volgers heeft gekregen, wordt het interessant voor sommige bedrijven om te adverteren op jouw weblog. Ook is het mogelijk om over producten of diensten te vertellen en daar dan een link bij te plaatsen, dit noemen ze een affiliate link. Stel je voor dat je bijvoorbeeld schrijft over het hotel waar je hebt geslapen.

Je verteld wat over de aardige eigenaar, het gezellige restaurant en de ruime schone kamers. In het artikel verwerk je dan een link naar een boekingssite waar lezers dit hotel kunnen boeken. Wanneer jouw lezers daarop klikken en vervolgens de kamer boeken, krijg je van die boekingssite een commissie voor je verwijzing. Super toch! Waarover gaat jou weblog straks? Laat het weten in de reacties!