Inspiratie, kennis en transpiratie. De drie factoren die elke blogpost succesvol maken, en een weblog op lange termijn helpen groeien. Hoe schrijf ik een blog? Voor mijzelf begint het altijd bij een idee, en dan komen de gedachten vanzelf omhoog borrelen. Een effectieve blogger zijn is immers ook voornamelijk goede verhalen kunnen vertellen.

Voor beginners zal het wellicht wat lastig zijn om een mooi gestructureerde blogpost te kunnen maken. Er is immers best wel wat oefening nodig om op een snelle manier een volledig verhaal op een beknopte manier neer te zetten. Maar met de adviezen en tips die je hier zult vinden, ben je alvast goed geholpen. Onder aan de pagina vind je bovendien het boek wat mij persoonlijk erg heeft geholpen, zeker even checken dus.

Artikelen schrijven

Een Online Artikel Schrijven

Structuur aanbrengen in verhalen voor het internet is compleet anders dan wanneer je bijvoorbeeld een boek maakt, of wellicht een opdracht voor een cursus of studie produceert. Er moet namelijk een goede balans worden gevonden tussen informatief zijn en interessant blijven. Dit kan op verschillende manieren:

  1. Gooi er af en toe een grap doorheen. Hou deze wel altijd zo veel mogelijk relevant aan de tekst (geen ‘twee tieten in een envelop’-achtige grappen). Dit is echter geen mogelijkheid voor ‘serieuze’ blogs.
  2. Vertel een persoonlijke ervaring of anekdote. Dit soort oplossingen zijn meer geschikt voor de ‘serious blogger’. Door een persoonlijke noot toe te voegen, kan de lezer zich gemakkelijk identificeren en zich verplaatsen in de teksten.
  3. Gebruik genummerde lijstjes als deze. Een lijst met verschillende korte punten en wat info erbij kan erg helpen om de aandacht vast te houden. Mensen raken nogal snel afgeleid online, en de aandacht erbij houden kan perfect door een simpele lijst toe te voegen aan het verhaal.
  4. Plaats voldoende multimedia. Lange lappen tekst is voor niemand leuk om naar te kijken. Zelf klik ik altijd direct weg als ik zoiets tegen kom op iemand’s site. Maak wél veel gebruik van afbeeldingen, YouTube videos, of misschien zelfs interactieve widgets. Pop-ups zo veel mogelijk vermijden. Wil je toch pop-ups toevoegen, wees dan zeer conservatief met het tonen (denk aan een timer instellen).
  5. Gebruik pakkende tussenkopjes. Balans vinden tussen ‘relevant zijn aan het onderwerp’ en ‘pakkende subheading’ is lastiger dan het klinkt. Ook spelen vaak andere factoren mee, zoals zoekmachine optimalisatie. Op ons blog zie je vooral SEO-geoptimaliseerde subheadings die de lading exact dekken.

Inleiding schrijven

Mooie Inleiding Schrijven

Het begint natuurlijk allemaal met een pakkende eerste zin, gevolgd door een inleiding. Hierin introduceer je het onderwerp aan de lezer. Een cruciaal moment in de blogpost, omdat binnen enkele seconden een bezoeker zal bepalen of hij of zij gaat doorlezen.

Leren om een mooie inleiding te maken, is daarom van levensbelang voor het vasthouden van website bezoekers. De eerste zinnen zullen hierbij cruciaal blijken. Pakkende teksten creeëren is voor een groot deel psychologisch effect. Hoe ik zelf pakkende inleidingen heb leren maken? Met dank aan de kennis van Mariët Hermans.

Blogpost Maken

Schijven Met Effect

Niet elke keer dat je een nieuw artikel schrijft zal je een magnum opus produceren. Maar het is wel degelijk mogelijk om je lezers met woorden te intrigeren en betoveren. Het is een skill die je leert door te oefenen én door de juiste kennis op te doen. Zelf heb ik erg veel baat gehad bij het onderstaande boek.

Want wanneer je écht wil leren om een pakkende tekst te maken, is de bestseller van Mariët Hermans getiteld ‘Schrijven Met Effect‘ zeker aan te raden. Dit boek gaat diep in op zowel het adopteren van een efficiënt schrijfproces, als het beïnvloeden en vasthouden van de lezers op je blog.

Met de onderstaande knop kan je het boek bestellen op Bol.com. Deze kleine investering zal je enorm helpen in de ontwikkeling van je schrijfkunsten. Zelf heb ik hem met plezier gelezen, en het boek heeft een prominente plek in mijn kast ingenomen. Aanrader voor iedereen die lezers graag wil betoveren met woorden!

Schrijven Met Effect Door Mariët Hermans

Bestel Nu De Bestseller 'Schrijven Met Effect'