Een eigen weblog starten is niet moeilijk. Maar hoe begin je een blog eigenlijk? Ook jij kunt binnen enkele dagen een goed lopend blog creëren, en wij leggen met liefde uit wat je moet doen, stap voor stap.

Bij FindCircles zijn we specialisten op het gebied van WordPress blogs. Een nieuwe site maken met deze gratis tool is voor ons hetzelfde als een ontbijtje maken… We doen het letterlijk elke dag. Daarom juist willen we nieuwkomers als jijzelf graag helpen om het ook zo gemakkelijk te maken. Wat hebben we namelijk gedaan? Een ontzettend makkelijke en volledig gratis online cursus ontwikkeld voor jou. Klik op onderstaande afbeelding om je (geheel vrijblijvend) in te schrijven, dan mailen we je direct de eerste les:

gratis cursus blog maken

Hoe Maak Je Een Weblog?

Een nieuwe website of weblog starten is helemaal niet duur. Je kunt voor enkele euro’s al een eigen site onderhouden, en potentieel duizenden bezoekers trekken. Dit moet je in ieder geval doen:

 1. Kies een onderwerp die ligt bij je interesse;
 2. Registreer een .nl domeinnaam bij een registrar;
 3. Investeer in een hostingpakket om je blog op te hosten;
 4. Installeer een gratis CMS zoals WordPress;
 5. Installeer een WordPress theme en personaliseer je site;
 6. Schrijf artikelen en promoot je content.

Dat is eigenlijk in een notendop alles wat je moet doen om een succes te worden op het web. Uiteraard neemt het schrijven van blogposts, maar ook de promotie daarvan het meeste tijd in beslag. Soms kan het vele maanden duren, voordat je een mooie hoeveelheid volgers hebt verzameld.

 

Succes Met Bloggen

Succesvol blogger worden is een specialisme op zich. Het zullen alleen de volhouders zijn, die écht groot groeien. Check hier bijvoorbeeld maar eens een paar leuke voorbeelden van succesverhalen van blogs. Zo zul je zien dat je ontzettend veel verschillende kanten op kan gaan met je online project.

Zoals het interview hieronder goed aangeeft, zijner een aantal factoren van belang om te kunnen groeien:

 • Wordt een autoriteit in je expertise of passie;
 • Focus zo veel mogelijk op één uniek onderwerp (zonder veel concurrentie);
 • Wees een volhouder en publiceer regelmatig nieuwe content voor je lezers;
 • Optimaliseer ook je weblog voor de zoekmachines door te letten op zoekwoorden;
 • Maak het daarnaast ook visueel mooi en prettig om te zijn.

 

 

Een Eigen Blog Starten

Heb je ook al zin gekregen om je te storten in het wereld van het bloggen? Net als ons een site met veel leuke en informatieve content voor een hoop lezers produceren? Dat kan gewoon, en wij willen je helpen met beginnen. Hier vind je bijvoorbeeld al de 10 essentiële stappen om een WordPress site op te zetten. Ontzettend handig en snel, maar tegelijk niet super gedetailleerd.

Wanneer je graag meer specifieke informatie, tips en trucs wil hebben om een vliegende start te kunnen maken op het internet met je weblog, check dan zeker de gratis cursus bovenaan deze pagina. Je kunt je heel simpel met je email adres inschrijven door op de afbeelding te klikken bovenin het artikel, en dan helpen we je direct om aan de slag te gaan. Tot snel!