Gezond leven is een uitdaging, dat weet iedereen. Constant duiken overal verleidelijke lekkernijen op, en hier een daar een restaurantje kan best wel, toch? Helaas zorgen dit soort guilty pleasures ook ervoor dat de nodige kilo’s erbij komen, zeker in de zomerperiode. U zal niet de enige zijn die na de vakantie op de weegschaal gaat staan en denkt: help, ik moet wat minder snoepen! Kunnen de tips in health blogs hierin helpen? We gingen op onderzoek uit.

 

Het vinden van een goed weblog in de wereld van food & diëten is niet moeilijk. Er zijn letterlijk honderden Nederlandse blogs die gaan over gezond leven met minder eten. Van een productgroep om overtollig vet kwijt te raken (zoals goji), tot gezondheid voor specifieke doelgroepen als zwangeren (zoals ZwangerInfo). Maar ook viral sites met vele verschillende onderwerpen (zoals Top10s) kennen veel van dergelijke artikelen. Alles is te vinden in de wereld van het bloggen. Maar door alleen te lezen kunnen we niets bereiken. Hoe zetten we dit om in persoonlijk dieet en gerichte actie?

Nederlandse Fitness Blogs

Focus Op Fitness & Dieet

Wanneer we écht iets willen bereiken door middel van de informatie op blogs, dan is het belangrijk om deze info voor jezelf te filteren. Schrijf het belangrijkste op, kopieer het, of maak er desnoods een leuke collage van. Alles om ervoor te zorgen dat de relevante tips in je achterhoofd blijven zitten.

En vergeet niet een variatie aan oplossingen te overwegen:

  1. Fitness en sportblogs
  2. Dieet en foodblogs
  3. Gezondheids en verzorgingsblogs

Alle hoeken kunnen je nieuwe inzichten verschaffen die je verder kunnen helpen in je zoektocht naar oplossingen. Het is hoe dan ookverstandig om je eerst breed te oriënteren op de mogelijkheden, voor jezelf in één of ander zeer prijzig programma te storten.

Dit soort claims moet je dus negeren: “Wow het beste dieet ter wereld!”

 

Een Pad Uitstippelen: Blogs Als Inspiratiebron

Het moge duidelijk zijn dat de artikelen en tips van experts het beste kunnen dienen als inspiratiebron. Zorg ervoor dat je deze ervaringsdeskundigen dan wel beroepsdeskundigen eerst even zelf onder de loep neemt, om te checken of ze wel écht weten waar ze over schrijven.

Vervolgens kan je bij groen licht verder kijken naar de adviezen die worden gegeven. Onthoud dat altijd de meest effectieve oplossingen door sommige bloggers worden achtergehouden voor betaalde programma’s of persoonlijke consults, wat ervoor zorgt dat de aanwezige informatie vaak nét niet volledig is.

Dit is dan ook de belangrijkste reden dat het beter is om blogartikelen als inspirator in te zetten, niet als heilig advies. Er zijn zóveel guru’s en typen diëten op het internet, dat je niet weet wat wel en niet kan werken voor jouw persoonlijke situatie.

Dieetblog

Onderneem Actie!

En dan nog het belangrijkste: zonder actie te ondernemen en de wil te hebben drastisch je persoonlijke levensstijl om te gooien, ga je hoe dan ook nerges komen. Wees dus bereid grote offers te doen en je oude McDonald’s kostje voorgoed vaarwel te zeggen. Ook dat sportschool abbonnement mag weer worden afgestoft, want je zal bijna dagelijks aan de bak moeten vanaf nu.

Neem de informatie van healthblog tot je, maar geloof deze niet heilig. Ga altijd in zee met iemand die je betrouwbaar is én je een persoonlijk advies kan verschaffen. En ten slotte: wees een ontzettende bikkel en zet meetbare doelen. Alleen op die manier is succes gegarandeerd!