Met deze unieke WordPress thema’s kan je een prachtig blog creeëren. We hebben de beste, mooiste en meest functionele WP themas voor je uitgekozen. Bovendien hebben we alvast geholpen met een simpele link naar een live demo van het thema. Maar ook hebben we links voor een directe download en goedkope website hosting toegevoegd, zodat je direct kunt beginnen met het bouwen van je nieuwe site.

Het beste van onderstaande prachtige designs? Je betaalt er helemaal niks voor! In dit artikel zijn 11 volledig gratis WordPress themes uiteen gezet. Dus ga lekker scollen en kies vooral je favoriet uit. Laat ons ook even weten wat je ervan vond in de reacties hier beneden!

 

GeneratePress

GeneratePress Thema

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Ideaal voor mensen die graag écht alles willen kunnen aanpassen. Het GeneratePress theme is één van de meest veelzijdige en lichtgewicht gratis WordPress thema’s die je kunt vinden op het web. Volledig responsive (wat inhoud dat het ook perfect eruit ziet op tablets of mobilie telefoons), met een elegante slider en een schier oneindige lijst aan inzetbare widgets en andere kleine foefjes.

GeneratePress is geliefd door tienduizenden gebruikers wereldwijd, maar wordt in Nederland nog wel eens over het hoofd gezien. Voor website bouwers is dit theme de ultieme natte droom, want elk miniscuul object is met een enkele druk op de knop aan te passen, zonder dat je het overzicht verliest. En nooit zal de lay-out er druk of over-the-top uit zien. Dit is absoluut hoe simpliciteit en elegantie zouden moeten samenkomen.

 

Sparkling

Colorlib Sparkling Thema

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Deze layout sparkelt werkelijk van ieders beeldscherm af. De Amerikaanse makers, Colorlib, hebben al vele coole gratis WordPress designs op hun naam staan, maar persoonlijk vind ik deze het beste gelukt.

Door functionaliteit en pracht te verbinden, is Sparkling vrijwel identiek te noemen aan de vele premium designs die er op de markt zijn (en die soms erg duur zijn). Werkelijk al het benodigde is aanwezig: een slick ontwerp, responsive design, een in het oog springende Slider…

Wanneer je een blog maakt met dit als basis zal je zeker hoge ogen gooien. Als je deze mooi vind, moet je zeker ook even de andere creaties checken van Colorlib.

 

RockedRocked WordPress Theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Klaar om jou lezers te rocken met een cool design voor jou eigen WordPress blog? Met Rocked is dit mogelijk, een slick ontwerp dat voor vele toepassingen geschikt is. Je kunt er bijvoorbeeld ook een portfolio in plaatsen (met creatieve projecten waar je mee bezig bent geweest), of je organisatie mee promoten.

Maardat is niet het enige. Allerlei interactieve widgets kunnen worden geïmplementeerd, allemaal responsive en snel aan te passen aan jou wensen. Het mooie van widgets, is dat je alleen de informatie hoeft toe te voegen. Coderen of HTML-kennis is namelijk compleet onnodig met dergelijke tools. Wat stopt je nog om jou website prachtig te laten zijn? Check snel Rocked of één van de andere gratis designs van aThemes.

 

Riba Lite

Riba Lite

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Visueel ontwerp wordt elke dag belangrijker op het internet. De ontwerpers van Riba Lite snappen dit: elk artikel dat je schrijft wordt voorzien van een prachtig ‘grid’. Dit is in feite een mooie afbeelding met daarvoor de titel, schrijver en datum geplaatst, zoals je hierboven kunt zien op de afbeelding.

Met al een kleine hoeveelheid blogposts kan je hierdoor al een organische en elegente layout voor jezelf hebben opgebouwd. Werken met afbeeldingen is een mooie manier om de interactie met je publiek te vergroten, en meer mensen te motiveren om te beginnen met lezen. Snel installeren dit ontwerp dus!

Bulan

Gratis Thema

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Dit minimalistische en mooie WordPress theme is ideaal voor bloggen. Zoals zoveel succesvolle thema’s is ook Bulan voorzien van een functionele, maar ook prachtige visuele instelling. De verschillende optiesdie je hebt voor het Homepage ontwerp, helpen jou blog uniek te worden.

Het flexibile design en de juiste balans aan customization maken van Bulan een mooi WP thema om mee te beginnnen. De gebruikte typografie zorgt er bovendien voor dat het lezen van blogposts als enorm prettig wordt ervaren. Probeer het gerust van jou eigen website, want Bulan is immers helemaal voor nop te downloaden.

Eighties

Gratis Blog WordPress

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

De jaren ’80… Wat een prachtig decennium. Zelf zou ik het niet weten, omdat ik toen nog niet geboren was. Maar wel weet ik dat dit gratis WP theme een enorme impact zal hebben op jou bezoekers. Super minimalistisch, maar toch ook visueel. Eighties knalt je computerscherm in en weet je vast te houden als een magneet.

Het ontwerp is zo simpel, en toch enorm effectief, modern en to-the-point. De tijd dat bezoekers worden afgeleid door enorme hoeveelheden flashy advertenties of widgets is voorbij. Terug naar de essentie: enorm goede, kwalitatief hoogwaardige en verfrissende content. Downloaden dus!

Modern

Modern Gratis WordPress Theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Over moderne thema’s gesproken, check deze stijlvolle rakker eens. Modern is exact waar het naar vernoemd is: een gratis WordPress theme met een moderne uitstraling. Bouw je portfolio, cureer content op je blog, of vertel je verhaal door middel van een visueel aantrekkelijk uiterlijk.

Modern is volledig responsief en retina-ready. Dit betekend dat het ook op de hoogste pixeldichtheid van een smartphone perfect tot zijn recht zal komen, waar andere thema’s nog wel eens flets of apart eruit zien op deze devices. Op zoek naar een mooi portfolio blog thema voor een kleine organisatie, bedrijf, of gewoon voor je eigen blog? Probeer deze gewoon eens uit.

Virtue

Virtue Thema

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Kracht, pracht en diversiteit. Met Virtue kan je écht alle kanten op. Het is perfect mogelijk om een webshop te bouwen met dit ontwerp, maar net zo goed kan je er een spetterend blog van maken met een brede portfolio. Bedenk wat je wil maken, en het is mogelijk.

Het mooie aan Virtue is de geïntegreerde Schema-markup opties. Als je dit niks zegt, bedenk dan dat dit perfect is voor het optimaliseren voor je site voor zoekmachines als Google. Mensen die al wel bekend zijn met search engine optimization (SEO), kunnen hun hart ophalen aan de functionaliteit van Virtue op dit gebied. Maar zullen ook het gemak en het automatisme waarop dit in de backend is uitgewerkt kunnen waarderen.

True North

True North Thema

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Het ware noorden openbaart zich… True North is een gratis WordPress blog thema voor mensen die van minimalistische designs houden. Pracht en essentie komen samen en laten je flinterscherpe button grids bouwen, maar ook je website voorzien van responsiviteit en handige widget tools.

Wanneer je een eigen portfolio te tonen hebt, is True North ook helemaal jou ding. De basis van het ontwerp is gebouwd op een portfolio design. Maar wel op een unieke en elegante manier met een flexibele layout die snel aan te passen valt. Bloggers houden daarvan, jij toch ook?

Olsen Light

Olsen Light Theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Fashion en beauty bloggers opgelet! Olsen Light is absoluut hét thema voor jou. Je creativiteit kan je er helemaal in los laten, maar mooier nog wordt het door de perfecte en elegante integratie van social media. Zo kan je onder meer jou Instagram account naadloos integreren in je website, en het prachter eruit laten zien dan je ooit verwacht had.

Verder is er ook ruim de mogelijkheid om jezelf voor te stellen aan je publiek, en een persoonlijke touch hieraan te geven. Vergeet daarnaast ook niet de knisperende scherpte op mobiele telefoonsen tablets, alsmede het minimalistische maar goed uitziende ontwerp. Olsen Light, daarvan krijg je geen spijt (oké veel flauwer dan die slogan ga je hem niet krijgen).

Ample

Ample Gratis WP Theme

Bekijk Demo Download Thema Hosting Kiezen

Deze ken je waarschijnlijk ook wel, en zo niet dan heb je hem ongetwijfeld al eens ergens (onbewust) voorbij zien komen. Het is namelijk nog altijd één van de meest gebruikte gratis WordPress thema’s die je maar kunt vinden op het internet. Ample (van de codeergoden bij ThemeGrill) begrijpt hoe design in elkaar zit, maar ook hoe je website makers dingen makkelijk kunt maken.

Wanneer je écht niet meer weet welk WP theme je zou moeten kiezen, ga dan in hemelsnaam voor dit topthema. Je gaat simpelweggeen betere vinden voor zo’n prijs (ja, had ik al gezegd dat het gratis was?). Een korte samenvatting van de mogelijkheden:

  • Meerdere pagina templates
  • Custom Widgets
  • Responsief en retina-ready
  • Portfolio opties
  • Pricing tools, Call to action, testimonials, typografie, etc.
  • SEO geoptimaliseerd (supersnel)
  • Sliders en kleurenopties inbegrepen
  • Belachelijk goed supportteam

Downloaden, nu. Waar wacht je nog op? Ample is absoluut het summum van gratis WP design. Of heb je toch gekozen voor één van de andere hierboven genoemde layouts? Deel je favoriet met ons in de reacties hieronder!