Er zijn enorm veel leuke foodblogs te vinden in Nederland, en wij zochten de beste, populairste, grootste en leukste voor je uit. Wellicht ken je al een aantal van deze blogs, maar zeker is dat dit de crème de la crème is van de Nederlandse foodblogger scene.

Gezond eten wordt in de hedendaagse maatschappij steeds belangrijker. Vele diëten, trends en leuke gerechten komen in razend tempo voorbij. Maar waar zijn nu écht die lekkere nieuwe recepten te vinden, waarmee je vrienden en familie omver zal blazen van verbazing? We gingen digitaal voor je op pad en vonden de volgende populaire foodblogs om vernieuwende en ronduit gezonde kookinspiratie op te doen.

Natuurlijk hebben is er ook voldoende informatie op onze site te vinden om zelf een foodblogger te worden en een eigen blog te starten. Check bijvoorbeeld eens dit informatieve artikel, waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je een goede voedselblog kunt beginnen. Maar we nodigen je ook uit om onze gratis email cursus te volgen, waarin we je in 10 dagen een uniek weblog laten bouwen met gedetailleerde instructies!

Food Blog

Rens Kroes

Niet langer ‘de zus van Doutzen Kroes’, want Rens heeft zich definitief gevestigd als healthy foodblogger. Deze Friese powervrouw heeft een populair merk uit de grond gestampt met haar blog, en weer dagelijks duizenden bezoekers te trekken met haar lekkere en gezonde recepten. Ook zeer geschikt wanneer je bovenmatige interesse hebt in verschillende soorten superfoods – een onderwerp waarin ze schreef in haar bestseller Powerfood.

Rens Kroes

Bekijk Rens Kroes Powerfood Boek Op Bol.com

De Groene Meisjes

Voor de vegetarische gerechten moet je echt bij de Groene Meisjes zijn, welke dagelijks je leven verrijken met lekkere en gezonde veganistische en vegetarisch verantwoorde maaltijden. Het blog is volledig gefocust op ‘groen eten’, maar ook een levensstijl volgen die verantwoord en duurzaam is. Dit alles wordt gepresenteerd in een stijlvolle, minimalistische lay-out, wat naast het boek zeker heeft geholpen bij het succes van deze foodbloggers.

De Groene Meisjes

Bekijk De Groene Meisjes Groene Meisjes Op Bol.com

Chicks Love Food

Deze dames hebben we al eens eerder in een artikel gefeatured, maar ChicksLoveFood is toch wel één van de bekendste blogs op het gebied van lekkere en gezonde recepten. De kokende chicks hebben bovendien ook verschillende kookboeken uitgebracht, welke stuk voor stuk als warme broodjes (snap je… want het gaat over eten… humor ;p) over de toonbank vlogen. Ook je eigen boek scoren? Bestel het receptenboek hier bij Bol.com.

ChicksLoveFood

Bekijk ChicksLoveFood ChicksLoveFood Op Bol.com

VoedZo

Het lijkt een veel voorkomend patroon bij de meeste voedselblogs, maar ook dit weblog gaat over gezondheid en voedsel. Bovendien is VoedZo gevuld met gerechten, tips voor afvallen en aanpassen van je eetpatroon. Goede eetgewoonten helpen je goed te voelen, en met de informatie op deze site kan je dat zeker behalen. Bovendien doen ze ook regelmatig events, zoals onderstaande lente challenge om af te vallen.

Meer informatie over gezond afvallen kan je vinden in het boek ‘Voedzo: Traditioneel, Voedzaam en Superlekker’ van Sharon Numan, de creator van dit weblog (bestel hem hier!).

Voedzo

Bekijk VoedZo VoedZo Op Bol.com

Uit Paulines Keuken

Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, zo stelt Pauline. Deze kook-heldin deelt met plezier haar keuken geheimen met haar lezers. Mooie foto’s van gerechten, duidelijke beschrijvingen van de bereiding en natuurlijk de ingrediënten… Pauline weet goed war ze mee bezig is en is één van de populairste foodblogs van dit moment. Natuurlijk kan ook bij haar een goedlopend kookboek niet ontbreken, bekijk hem hier!

Uit Paulines Keuken

Bekijk Uit Paulines Keuken Pauline's Keuken Op Bol.com

Culy

Lekker eten centraal stellen, en erop uit gaan om dat te vinden bij jou in de buurt. Inspiratie, lekkere plekjes om te eten en drinken, maar ook interessante video’s staan centraal op het weblog van Culy, waar je dagelijks kunt genieten van heerlijk eten op hotspots bij jou in de buurt. De artikelen gaan nét een stapje verder en laten lezers kennis maken met een hoop nieuwe smaaksensaties. Dat doen ze trouwens ook leuk in het Culy lifestyleboek.

Culy

Bekijk Culy Culy Op Bol.com

De Hippe Vegetariër

Het moge duidelijk zijn, het is tegenwoordig helemaal niet ‘geitewollensokken’ meer om vegetarisch of veganistisch te eten. De Nederlandse consument wordt steeds kritischer op wat hij of zij eet, en daarvan profiteren initiatieven zoals De Hippe Vegetarier. Van vleesvervangers tot gezonde eetpatronen, en van hippe vegetarische restaurantjes tot een allesomvattent hip vegetarisch kookboek.

De Hippe Vegetarier

Bekijk De Hippe Vegetariër Hippe Vegetariër Op Bol.com

Lekker & Simpel

Koken is helemaal niet saai of ingewikkeld, dat blijkt maar weer eens uit de vele heerlijke maar o-zo-makkelijke recepten uit de artikelen van Lekker & Simpel. Naast hun succesvolle kookgids, hebben de makers Sofie & Jorrit ook een ontzettend stijlvol design weten te bouwen met hun receptenblog. Mooi kleurrijk maar ook ontzettend minimalistisch. Zeker weten een perfect voorbeeld voor de sitebuilders onder onze lezers!

Lekker en Simpel Blog

Bekijk Lekker & Simpel Lekker & Simpel Op Bol.com