Het is dé manier om verhalen en artikelen te delen met de wereld: een eigen blog starten is een ideaal instrument om een groot publiek aan je te kunnen binden. Natuurlijk is het beginnen met bloggen niet zonder uitdagingen. Daarom hebben wij enkele adviezen voor je samengesteld.

Er zijn veel bloggers die, zeker in de beginfase, wat slimme adviezen en strategiën om te groeien wel kunnen gebruiken. Daarom hebben we enkele tips en trucs samengesteld, zodat je met jouw eigen blog een vliegende start kunt maken. Op naar een super-weblog!

Geld Verdienen Met Blog

Tip #1: Volg Je Hart

Ga voor een onderwerp dat je leuk vind. Op de lange termijn zal je het onmogelijk volhouden om elke dag te schrijven over een saai onderwerp. Dat gaat even goed, maar zonder passie voor de teksten zal een weblog niet heel erg ver gaan komen.

Dus denk eens na over waar je enthousiast van wordt. Paardrijden? Grasmaaiers? Misschien heb je iets met design, of wellicht met reizen? Of hou je het toch bij het traditionele dagboek-model, en vertel je simpelweg je dagelijkse ervaringen? Alles is mogelijk, maar hou het dicht  bij je passie. Mijn passie is andere mensen leren bloggen. Dus daarom schrijf ik graag daarover.

 

Tip #2: Brainstorm Onderwerpen

Als je uiteindelijk een lijstje hebt samengesteld met dingen die je interessant vindt, is het tijd om weg te gaan strepen. Hierbij moet je jezelf een aantal simpele vragen stellen:

  • Zijn er genoeg andere mensen met dezelfde passie?
  • Is het een onderwerp op niche waarin advies handig is?
  • Maakt het je midden in de nacht, als ik je plotseling wakker zou maken, nog steeds blij?
  • Kan je ten minste 10 artikelen zo uit je hoofd verzinnen om over te schrijven?
  • Als je ook wil verdienen aan je weblog, zijner voldoende producten om aan te bevelen?

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, pak een leeg kladpapier, en schrijf het centrale woord op (jou niche). Bedenk zoveel mogelijk woorden die hierbij passen, en schrijf deze rondom het woord op. Nu heb je al een stuk beter beeld van de dingen waarover je kunt schrijven!

WordPress Blog Beginnen

Tip #3: Tweak De Layout

Wanneer je met WordPress thema’s, of  een alternatief systeem (zoals Wix of Blogger) werkt, is het aanpassen en tweaken van het design een fluitje van een cent. Zeker in WordPress zijn er honderden verschillende thema’s, welke allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Kies in het begin altijd voor een hoogwaardige, kant en klare WordPress theme. Kijk even rond op onze site voor wat goede adviezen, we hebben hier namelijk veel artikelen over geschreven. Blijf ook nadien nog elke dag sleutelen aan het ontwerp! Niet alleen afbeeldingen photoshoppen, content verversen, maar ook het basisdesign kan af en toe een goede poetsbeurt gebruiken.

Bloggen Voor Starters

Tip #4: Wees Een Volhouder

Het duurt even voordat je bezoekers krijgt op een nieuwe website. Dit is voor iedereen een kleine struggle. Wees niet geïntimideerd door de eerste weken, waarin er dagen en soms weken zijn, waarin letterlijk niemand je artikelen komt lezen. Dit is normaal, en het kost tijd en moeite om hieruit te klimmen.

Dit kan natuurlijk door promotie op social media, vertellen aan familie of vrienden, of wellicht een advertentie in je lokale krant. Maar de beste twee opties voor gratis blog promotie zijn deze:

  • Start een YouTube kanaal. Vlogs kunnen een goede aanvulling zijn op blogartikelen. Dit kunnen ook simpelweg powerpoint slides zijn met jou stem eronder, wanneer je liever niet op beeld komt. Het gat erom dat mensen je op plekken kunnen vinden, waar ook echt mensen zijn op het web. Met een YouTube kanaal bouw je niet alleen autoriteit, maar kan je op een organische manier nieuwe volgers aan je binden.
  • Optimaliseer voor zoekmachines als Google. Een goede keyword-strategie doet wonderen. Zo kunnen mensen je artikelen vinden in de zoekmachine! Schrijf dus soms over obscure dingen in jou niche, zodat je nieuwe mensen kunt aantrekken. Maak lange artikelen, maar ga geen woorden spammen (dat vindt Google niet leuk). Vul je content met videos en afbeeldingen. Check onderstaande video voor meer info…

 

Tip #5: Een Rustige Werkomgeving

Iets dat mij zelf altijd heel erg heeft geholpen in mijn motivatie en creativiteit, is het vinden van een rustige en prettige omgeving om in te werken. Ergens waar weinig herrie is, waar je rustig een muziekje kunt afspelen op de achtergrond, maar ook een plek die werk en productiveit promoot.

Dit kan natuurlijk thuis, maar wanneer dit te druk of te lastig is, kan je ook lekker gaan werken met je laptop in een bibliotheek. Ook zogenoemde co-working spaces (waarin je per dag een klein bedrag betaald voor een werkplek) kan soms erg goed werken, als je op zoek bent naar een rustige omgeving, of juist wil samenwerken.

Een Blog Maken

Tip #6: Blijf Creatief

Laat je inspireren door andere bloggers, maar ga nooit kopiëren. Ideeën stelen werkt niet, omdat je ten eerste dan al concurrentie voor jezelf creeërt,en ten tweede er altijd mensen zijn die hier achter gaan komen (en je hierop aanspreken). Los daarvan is het ook nog eens oersaai en onorigineel om exact een onderwerp over te nemen.

Wanneer je jezelf wil positioneren als een autoriteit in een bepaalde niche, is het belangrijk om een eigen twist te geven aan een artikel. De beste ideeën komen uit je eigen creativiteit naar boven. Maak hier dus ook goed gebruik van! Een eigen blog beginnen is niet iets wat neer komt op simpelweg overnemen wat anderen al eens hebben gemaakt, je wil namelijk ook iets kunnen toevoegen aan deze wereld.

Ben je zelf al een website of weblog begonnen? Deel hem met ons in de comments!