Het is de droom van elke blogger: genoeg geld verdienen met bloggen om ervan te kunnen leven. Het zal een hoop tijd en moeite vergen om dit voor elkaar te kunnen krijgen, maar het is zeker niet onmogelijk.

Het schrijven van blogposts an sich zal geen Euro’s doen binnenstromen, maar je kunt wel een betrouwbaar inkomen opbouwen uit de trouwe volgersbasis die je met een blog opbouwt. Hier zijn verschillende manieren voor te bedenken, welke we in dit artikel zullen langslopen.

 

Geld Verdienen Met Blogs Schrijven

Een blog is niets meer dan een aan elkaar geregen lijst met artikelen. Het schrijven van een blogpost én het aantrekken van gerichte bezoekers is dan ook niet genoeg om ‘rijk te worden op het internet’. Hiervoor is een gerichte strategie nodig, welke bestaat uit verschillende verdienmodellen.

Het is goed mogelijk om een complete business te bouwen rondom een blog, maar vergeet niet dat de bron van al je website verkeer net zo hard weer kan opdrogen als deze gekomen is. Het is daarom verstandig om te diversificeren in de bronnen van jou website traffic. In normaal Nederlands: een consistent inkomen vanuit blogs kan door middel van diversificatie. Haal jou bezoekers uit social media, YouTube videos, maar ook uit zoekmachines als Google, partnersites, of zelfs offline events.

Geld Verdienen Met Blog

Hoeveel Kan Je Verdienen Met Bloggen?

Het realistische antwoord op deze vraag is: Ruwweg tussen de €0,- en €10.000.000,-. Sorry voor de enorme marge, maar in theorie kan je oneindig veel inkomsten vergaren uit een weblog. Het is namelijk van een grote lijst factoren afhankelijk hoeveel je zult verdienen:

  • Welke niche of welke onderwerpen worden er behandeld?
  • Welke manieren heb je toegepast om je bezoekers om te zetten in verdiensten?
  • Welk percentage van bezoekers is bereid zijn portemonnee te trekken?
  • Vertrouwen vaste lezers je genoeg om naar aanleiding van je blogbericht dingen te kopen?
  • Hoe vaak pitch je producten en hoe storend vinden mensen dit?
  • Hoe groot is de autoriteit en het vertrouwen van jou website in jou specifieke niche?
  • Heb je de e-mail adressen van bezoekers kunnen afvangen tijdens hun eenmalige bezoek?
  • Heb je geïnvesteerd in betaalde promoties of andere marketing voor je site?

En zo kunnen we nog een boek vol schrijven met relevante vragen. Het probleem is, er valt geen zinnig woord te zeggen over hoeveel iemand verdient met een weblog. De ene persoon kan met exact hetzelfde blog €10.000,- per maand omzet draaien, maar iemand anders kan met exact dezelfde site niet verder komen dan €10,- per maand, of zelfs helemaal niets!

Uiteindelijk draait het allemaal om de keuze van de onderwerpen, en de manieren waarop je bezoekers weet vast te houden en te verleiden tot het maken van een aankoop. Hiervoor zijn verschillende methoden.

 

 

Manieren Om Te Verdienen Met Je Blog

Er zijn eigenlijk maar een vijftal verschillende methoden, welke consistent ervoor zorgen dat je verdient aan een website, welk doel deze site dan ook heeft. Laten we ze allemaal even kort langslopen, zodat je wellicht geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan met één of meer van deze strategiën.

 

Advertenties Plaatsen

Dit is wat de meeste websites gebruiken voor hun maandelijkse inkomens: deel wat advertentieruimte in, plaats de HTML-code voor bijvoorbeeld Google Adsense advertenties, en zie hoe de Euro’s binnen rollen.

Het is (naar onze bescheiden mening) niet de meest efficiënte methode van geld verdienen op het internet, maar het is genoeg voor de hobbyist die het fijn vind om wat bij te sprokkelen. Het zal zeer lang duren voordat je rijk kunt worden door middel van advertentieruimte, tenzij deze gericht gesponsord is door een externe partij die je persoonlijk heeft benaderd.

 

Affiliate Marketing

De heilige graal van de bloginkomsten. Hier kan je enorme bedragen mee verdienen, mits je voldoende bezoekers trekt en relevante producten kiest. Affiliate marketing is niets meer en niets minder dan het aanbevelen van diensten of producten van andere mensen of bedrijven. Werkelijk alles wat online verkocht wordt, kan worden aanbevolen tijdens het bloggen.

Vaak gebeurt dit in zogenoemde partnerprogramma’s (ook wel affiliate programma’s genoemd). Vrijwel elke zichzelf respecterende webshop heeft er wel eentje, ook in Nederland. Ook giganten als Bol.com en Coolblue hebben programma’s waar je jezelf heel makkelijk gratis voor kunt inschrijven.

Hoe werkt affiliate marketing? Heel simpel: je vraagt een persoonlijke weblink aan voor een product dat je graag wil aanbevelen op je blog. Door deze vervolgens te linken binnen één van de artikelen op je eigen site, verdien je (wanneer een lezer besluit het product te kopen) een percentage van het aankoopbedrag. Simpel, doeltreffend, en enorm winstgevend. Wanneer je die nog niet toe past op jouw site, dan laat je veel geld op tafel liggen.

 

Eigen Product(en) Promoten

Een stap simpeler is natuurlijk het ontwikkelen of produceren van je eigen producten. Deze kan je vervolgens promoten in een blogartikel. Deze strategie wordt voornamelijk gebruikt door webwinkels, om zo bezoekers naar hun online winkel te kunnen lokken.

Het is echter ook goed mogelijk om zelf een informatieproduct te maken. Denk aan het schrijven van een boek, of het ontwikkelen van een videocursus. Zeker wanneer je blogt over bijvoorbeeld online marketing, kan dit laatste zeer lucratief zijn. Maar ook in blogniches als dating, fitness of dieten/afvallen liggen grote kansen.

Manieren om geld te verdienen met bloggen

Gastbloggen (Guestposts Aanbieden)

Dit is eigenlijk alleen geschikt voor blogs die zich al bewezen hebben als een autoriteit, en een grote hoeveelheid bezoekers per maand hebben opgebouwd. Op een gegeven moment wordt een blogsite zo groot, dat andere website beheerders, of zelfs bedrijven geld willen betalen om een artikel voor jouw weblog te schrijven.

Deze ‘concurrende’ sites genereren via zo’n gastblog (een promotie-artikel) mogelijk grote hoeveelheden bezoekers voor hun eigen site. Maar belangrijker nog: het zorgt ook voor een grote SEO-boost. Dit houdt in feite in dat gastbloggers willen betalen voor een relevante link, om zo hoger te kunnen komen in de Google zoekresultaten. Zeer lucratief voor grote blogs!

 

E-Mail Marketing

Onmisbaar is natuurlijk de belangrijkste methode uit de hoge hoed van online marketing: e-mail marketing. Natuurlijk is dit dé perfecte strategie om eenmalige bezoekers om te vormen tot trouwe fans, en niet alleen bezoekersaantallen te doen exploderen, maar ook de band met je fans te vergroten én intussen veel extra Euro’s binnen te halen!

Oké, misschien iets te gehyped zo, maar het is gewoon super lucratief. Wanneer je een bezoeker weet te verleiden om zijn of haar e-mail adres aan jou te geven, dan kan je ze post sturen op de plek waar ze dagelijks kijken: hun mailbox. Wat wil je nog meer doen om een band op te bouwen met bezoekers?

Er zijn vele services waarmee je massaberichten kunt sturen en e-mail lijsten kunt bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan Aweber, GetResponse of Mailchimp. Stuur altijd waardevolle en relevante mails, en laat mensen weten wanneer je weer een nieuw artikel hebt geplaatst wat ze misschien leuk vinden.

Natuurlijk wil je lezers het liefste sturen naar de plek waar je affiliate producten in een artikel aanbeveelt. Let wel op dat je dit regelmatig afwisselt met pure informatie (of entertainment), zodat het niet alléén gaat om het eeuwige geld verdienen. Veel succes!