Houd je van schrijven? Heb je altijd leuke, interessante ideeën die je graag met andere wilt delen? Dan zou je wel eens de aangewezen persoon kunnen voor het starten met bloggen. Als weblogger is het natuurlijk belangrijk dat je leuk kunt schrijven, maar dit is niet alles. Want wat heb je nou aan een blog als deze niet gelezen wordt? Het is dus zeker even belangrijk dat je het juiste publiek bereikt en er voor zorgt dat je een interactie met de lezers creëert. Heb je hier wel interesse in? Lees dan zeker dit artikel met 11 tips voor het beginnen van jouw persoonlijke blogsite.

Blogspot WordPress

Hoe Begin Je Een Blog?

Een weblog is een site waarop iemand regelmatig persoonlijke artikelen post en zo zijn ideeën of gedachten uit. De auteur, oftewel de blogger, is degene die de blogposts creëert en periodiek de blog aanvult met nieuwe content. Een platform dat veel gebruikt wordt voor het creëren van de blog is WordPress. Maar het is ook mogelijk om jouw blog te starten op bestaande sociale platformen, zoals Tumblr of Blogger.

 

Jij als blogger deelt dus je gedachten met jouw volgers, dit is het publiek dat je over een bepaalde periode hebt opgebouwd. De volgers zijn de mensen die de blog meer dan één keer bezoeken. Zo kunnen ze de bloggers volgen op zowel de website zelf, als op social media kanalen, denk hierbij aan Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter of LinkedIn. Wanneer je dus aan een jouw blog begint, is het belangrijk dat je deze ook promoot op jouw social media kanalen. Zo vergroot je namelijk de naamsbekendheid.

Reisblog Bijhouden Tips

Hoe Word Je Een Succesvolle Blogger?

De interactie met het publiek is erg belangrijk als weblogger, want zonder een lezerspubliek heb je natuurlijk ook geen succesvolle blog. Het starten van de website kan best spannend zijn, je weet dan nog niet hoe je dit het beste aan kunt pakken en de mogelijkheden op het internet zijn vaak overweldigend. Het is daarom altijd verstandig om eerst research te doen naar tips over het maken van een blog. Zo kun je al een hele hoop leren van experts en andere bloggers die jou voor zijn gegaan. Ook wij helpen je graag met het maken van een goed begin, hiervoor hebben we dan ook de volgende 11 tips opgesteld voor het beginnen van jouw eigen blog:

 1. Verzin een sterke, pakkende domeinnaam;
 2. Heb passie voor je onderwerp;
 3. Schrijf unieke en interessante blogposts;
 4. Doe onderzoek naar waar jouw publiek interesse in heeft;
 5. Krijg de basiskennis van zoekmachine optimalisatie (SEO) onder de knie, hiermee zal je hoger in de zoekmachines komen te staan en zal je een groter bereik creëren;
 6. Post op gezette tijden en post regelmatig nieuwe content, zorg voor een solide stroom aan blogposts;
 7. Zorg voor een zekere samenhang tussen je blogposts, stem je posts op elkaar af;
 8. Promoot je blogposts op social media;
 9. Kies voor een prettige schrijfstijl die bij jou past;
 10. Let goed op grammatica, spelling en zinsopbouw;
 11. Wees interactief en reageer op de comments van jouw volgers, zowel via jouw weblog als via jouw social media kanalen.

Kortom, wees creatief, toegewijd en gemotiveerd. Wanneer je plezier hebt in het schrijven van je blogposts, zullen je volgers dit ook merken. Meer weten over het starten van je eigen website? Klik dan hier voor een handig stappenplan.