Op YouTube zijn ontelbaar veel mensen die hun eigen verhaal willen vertellen. Boven het maaiveld uitkomen is daarom lastig, je moet onderscheidend en origineel zijn. Zeker als je wil beginnen met vloggen is het makkelijk om in een aantal valkuilen te vallen.

Wij helpen je deze veelgemaakte fouten voorkomen, en je YouTube vlogs beter te maken. Volg de vlog tips in dit artikel, en je zult zien dat het makkelijker wordt om als vlogger sneller te kunnen groeien. En het gekke is, dat er helemaal niet zoveel voor nodig hoeft te zijn: soms is een kleine aanpassing of tip precies genoeg om op een nieuw niveau te kunnen komen, samen met de andere grote Nederlandse vloggers.

Vlog Maken

Vlog Maken: Veelgemaakte Fouten

Bij het produceren van een dagelijkse videoblog kanre veel fout gaan. Soms zijn het kleine foutjes, maar andere keren zijn de valkuilen catastrofaal. Denk bijvoorbeeld maar eens aan deze veel voorkomende problemen:

  • Fouten maken in het video-editen en dit te laat pas door hebben;
  • Meteen uploaden en online zetten, zonder eerst een beschrijving te typen en annotaties te plaatsen;
  • Ruzie zoeken met een hater (doe dit absoluut niet!);
  • Niet luisteren naar wat je kijkers graag willen zien;
  • Alle footage per ongeluk wissen, voordat je het online kon gooien;
  • Niet origineel zijn en ideeën van anderen 1 op 1 kopiëren;
  • Slechte beeldkwaliteit hebben of slechte audio gebruiken.

Er zijn echter ook nog een hoop ‘grotere valkuilen’, waar je zeker op moet letten. Check de onderstaande potentiële problemen maar eens. Je bent ze zelfvast wel eens tegen gekomen op het internet, of hebt er wel eens over gehoord.

 

Jezelf Blijven In Videos

De essentie van een vlog is het vastleggen van een periode uit je leven, en dan is het natuurlijk niet de bedoeling om jezelf beter voor te doen danje in werkelijkheid bent. Natuurlijk zorgen vloggers ervoor dat ze de meest interessante onderdelen van hun dag delen in hun videos, maar een échte succesvolle Youtuber zal nooit naast zijn schoenen gaan lopen.

Ook is acteren in een vlog, tenzij dit hoort bij jouw specifieke video format, een absolute no-go zone. Een videodagboek is er om de realiteit vast te leggen, acteren hoort bij andere soorten videos. Je fans zullen pas van je houden wanneer je je echte gezicht durft te laten zien.

Rechtenvrije Muziek

Rechtenvrije Muziek In Vlogs

Het is één van de grootste ergernissen wanneer je een content creator bent op YouTube: copyright claims van muzieklabels. De meeste muziek mag niet zomaar worden gebruikt in een vlog. Daarom is het essentieel om rechtenvrije muziek te gebruiken. Hierop rust geen copyright, en je kunt dus ook niet door een muziekproducent worden aangeklaagd voor het gebruik ervan.

Er zijn veel plekken waar je deze rechtenvrije muziek kunt downloaden, vaak helemaal gratis. Zo hebben ze bij YouTube zelf al een grote catalogus waar je uit kunt putten. Wanneer je tóch besluit om gelicenseerde muziek in een video te plaatsen, is dit op eigen risico. Normaal gesproken worden je advertentieinkomsten geclaimt,en zal je dus niet worden uitbetaald. In zwaardere gevallen is het zelfs mogelijk je complete kanaal te verliezen.

 

 

Videoclips Van Andere YouTubers

Nu we toch bezig zijn met de juridische problemen, het is ook niet zomaar toegestaan om zonder toestemming clips van anderen over te nemen. Het is verstandig om altijd éérst toestemming te vragen. Wanneer je dit niet doet, is het mogelijk dat de persoon waarvan je clips ‘gestolen’ hebt, jouw kanaal een zogenoemde strike geeft.

Wanneer dit gebeurt, zal de video in kwestie worden verwijderd van de site, maar ook je volledige kanaal zal problemen ondervinden. Deze worden zwaarder naarmate dit vaker gebeurt. Bij drie strikes wordt zals het complete kanaal dat je hebt opgebouwd, van internet verwijderd.

Het is dus héél belangrijk om je eigen opnames te gebruiken, en niet zomaar iets zonder toestemming over te nemen van iemand anders. In een zeldzaam geval kan het zelfs zijn dat je dan voorde rechter moet komen.

 

Geld Verdienen Met Vloggen

Geld Verdienen Met Vloggen

We kunnen er moeilijk over gaan doen, maar uiteindelijk isnaast de beroemdheid en de fans ook het geld wat er te verdienen valt, zeer belangrijk. Vloggen kan op lange termijn zeer lucratief zijn en veel opleveren.

Het is belangrijk om niet op elk aanbod van elke sponsor in te gaan, en zo je vlogs te veranderen in één grote reclamespot. Dit merken je trouwe fans meteen, en je populairiteit, aantal views en dus ook de advertentie inkomsten zullen hierdoor flink gaan dalen.

Bedenkt dat je altijd een reputatie hoog te houden hebt tegenover je kijkers. Niemand wil te boek staan als iemand die zijn kanaal praktisch verkoopt aan sponsoren. Wees dus altijd enorm selectief hiermee.

Meer leren over geld verdienen met YouTube? We schreven er enige tijd geleden al een uitgebreid artikel over, welke je hier kunt lezen. Rijk worden als vlogger is namelijk voor iedereen mogelijk…