AdSense gebruiken op je YouTube videos (of simpelweg op je eigen blog of website) is een ontzettend gemakkelijke en snelle manier om online geld te verdienen. Dit artikel geeft je een korte introductie tot het veelgebruikte advertentie platform van Google.

Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen met Google’s advertentieprogramma. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een e-mail adres en en plek om de advertenties te tonen, zoals een blog of YouTube kanaal. Vervolgens kan je met kliks een klein bedrag verdienen. Vanaf 70 euro kan je al worden uitbetaald.

YouTube advertenties

Wat Is Google AdSense?

Met het AdSense-programma van Google worden gerichte advertenties weergeven op onder meer websites en YouTube videos. Je bent ongetwijfeld wel eens eentje tegen gekomen, omdat ze door ontzettend veel sites worden gebruikt om inkomsten te genereren.

De advertentieblokken kan je herkennen aan het kleine tekstje rechts onderin het blok waar staat vermeld “Ads by Google“. Dit geeft aan dat het een door de zoekmachinegigant ondersteunde reclame is. Hieronder zie je twee voorbeelden van dergelijke reclameblokken, zoals je die wellicht wel eens hebt gezien.

Geld Verdienen Met Vloggen

Hoe Werkt Het AdSense Programma?

Je verifieert eigenaarschap van je blog of YouTube kanaal, en afhankelijk van het gekozen medium zal je op je kanaal met één druk op knop per video inkomsten kunnen genereren, ofwel zal je voor je blogwebsite een HTML-code op je site moeten plaatsen (deze moet je simpelweg kopiëren en plakken op de gewensde locatie).

Vervolgens probeer je zoveel mogelijk bezoekers of kijkers te genereren, die mogelijk op je advertenties zullen gaan klikken. De inkomsten zijn handig bij te houden en je krijgt automatisch het verdiende bedrag gestort op je opgegeven bankrekening. Simpel als dat!

 

AdSense Account Maken

Aanmelden om geld te verdienen is niet ingewikkeld. Je registreert je e-mail hier, gaat door alle stappen heen en wacht tot je een verificatie krijgt. Dit kan enkele weken duren voor een nieuwe registratie, de post zal helemaal uit Ierland moeten komen.

Je kunt ongelimiteerde nieuwe media toevoegen op één account. Dit kunnen zowel YouTube kanalen, Android- of Apple-apps als blogs of sites zijn. Zolang de advertentieblokken aan je naam gekoppeld zijn, zal je per klik van een bezoeker een klein bedrag verdienen. Dit ligt zo tussen de 2 en 10 eurocent per klik (dit afhankelijk van de onderwerpen van de advertenties). Voor meer informatie over geld verdienen kan je hier terecht.

 

Voor- En Nadelen Van Google AdSense

Uiteraard weten we dat de advertentieblokken nogal wat drama hebben veroorzaakt de afgelopen weken. Veel grote bedrijven zijn uit het platform gestapt vanwege controverse, en dit heeft veel content creators pijn gedaan in de portemonnee. Dit moeten we dan ook meenemen in onze overwegingen.

Voordelen zijn als volgt:

  1. Een zeer lage drempel: Gemakkelijkste manier om snel geld te verdienen online;
  2. Geïntegreerd met YouTube: Enkele drukken op de knop en je genereert al snel euro’s;
  3. Automatische uitbetaling: Meer dan 70 euro verdient? Krijg maandelijks een storting op je rekening;

Nadelen zijn echter flink te noemen:

  1. Onzeker hoeveel je per klik krijgt: Afhankelijk van adverteerders en de relevantie aan jou content;
  2. Kans dat helemaal niks wordt getoond: Controverse heeft advertende bedrijven doen verdwijnen;
  3. AdBlock is een serieus probleem: Een groot deel van de mensen op het web heeft deze plugin;
  4. Het is irritant en drijft mensen van je content weg: Ads leiden mensen naar een andere site, dus minder kijktijd op je videos en minder bezoekers voor je artikelen op je weblog. Bovendien is het slecht voor de gebruikerservaring (veel ads moeten bijvoorbeeld verplicht worden bekeken, vooral bij videos).
  5. Affiliate marketing, product placement of email markerting zijn veel lucratiever: Er zijn betere en efficiëntere manieren om aan geld te komen op het web. Ads zijn echter wel een leuke bonus.

AdSense Account Maken

Belangrijk Om Te Weten Bij Advertentie Inkomsten

Er zitten nog wel enkele regels vast aan het advertentieprogramma. Zo wordt je zoals vermeld eens per maand uitbetaald op een vast tijdstip (meestal aan het einde van de maand). Hiervoor is het nodig om ten minste €70 op je AdSense-balans te hebben staan, anders wordt het later pas uitbetaald. Het kan daarom zijn dat je in het begin pas na drie maanden of langer krijgt betaald.

Bovendien is het essentieel dat je NOOIT op je eigen advertenties klikt. Ook is het ten strengste verboden om kliks te manipuleren op welke manier dan ook. Mensen vragen om op je ads te klikken is daarom ook illegaal. Dit kan ervoor zorgen datje verdiensten worden terug geclaimt en je wordt verbannen van het ads-platform.

Ook is het nodig dat je de inkomsten opgeeft bij de Belastingdienst. Dit houdt dus in dat er over het bedrag inkomstenbelasting moet worden geheven. Houd er dus rekening mee dat een jaar later een enorme hap uit je geld wordt genomen door de overheid. Zet dus zeker de helft opzij voor onze vrienden van de Belastingdienst. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.